Sjećate li se Alfa s Melmaca?

Sjećate li se
Sjećate li se Alfa s Melmaca?
Sjećate li se američke sitcom serije "Alf", koja je bila popularna krajem osamdesetih i početkom devedesetih? Emitirana je na programu TV mreže NBC. Glavni i nama sigurno najdraži lik je bio Alf (skraćeno za Alien Life Form), vanzemaljac sa planeta Melmac, čiji se svemirski brod srušio na imanje porodice Tanner, koja ga je odmah usvojila.

Sjećate li se američke sitcom serije "Alf", koja je bila popularna krajem osamdesetih i početkom devedesetih?

Emitirana je na programu TV mreže NBC. Glavni i nama sigurno najdraži lik je bio Alf (skraćeno za Alien Life Form), vanzemaljac sa planeta Melmac, čiji se svemirski brod srušio na imanje porodice Tanner, koja ga je odmah usvojila.

Alf je bio visok oko 1m i glavna poslastica su mu bile mačke. Volio je druženje i šalu, a njegov smisao za humor je bio neizmjeran.

Porodica Tanner se trudila učiniti mu život što ugodnijim. Krili su ga od očiju javnosti, u vječitom strahu da mediji ne saznaju za njega jer bi mu to život pretvorilo u pakao.

Snimljeno je pet sezona ove popularne serije, ali nikada nismo uspjeli saznati što se zapravo dogodilo s Alfom. U posljednjoj prikazanoj epizodi on biva okružen državnim agentima.

Peta sezona je iznenada otkazana i nedugo zatim snimljen je film u kojem glavni junak uspjeva pobjeći.

Skoro sve epizode možete pronaći na Youtube-u, a uz ovaj kratki video prisjetite se Alfa i njegovog dolaska u porodicu Tanner.

Ne propustite