Odbornici SDA napustili sjednicu Skupštine Općine Srebrenica

Bosna i Hercegovina
Odbornici SDA napustili sjednicu Skupštine Općine Srebrenica
Kluba odbornika SDA zatražio je prekid sjednice Skupštine Općine Srebrenica nakon što su novoizabrani odbornici preuzeli svoje dužnost. Aktuelna većina odbila je njihov prijedlog i nastavila zasjedanje.

Kluba odbornika SDA zatražio je prekid sjednice Skupštine Općine Srebrenica nakon što su novoizabrani odbornici preuzeli svoje dužnost. Aktuelna većina odbila je njihov prijedlog i nastavila zasjedanje. Zahtjev je podnio potpredsjednik bivšeg saziva Skupštine Općine Srebrenica i odbornik SDA Hamdija Fejzić. 

Fejzić je za medije rekao da postoji jasan stav predsjednika probosanskih stranaka koje su podržale Ćamila Durakovića u izbornoj utrci, te da oni generalno još uvijek ne znaju da li je taj potpisani dokument stavljen van snage. 

"Tu su i zaključci Radne grupe koja je sinoć boravila u Srebrenici i održala sastanak sa Izvršnim odborom SDA. Mi tražimo prolongiranje od nekoliko dana kako bi usaglasili naše odnose i način implementiranja izbornih rezultata", rekao je Fejzić. 

Kada je riječ o stanja u Skupštini Općine Srebrenica, Fejzić je rekao da skupština nije usvojila njihov prijedlog te da je nastavila sa radom.

Ne propustite