Misteriozno pleme u Indiji sa jeziv ritualima

Čudne priče
Misteriozno pleme u Indiji sa jeziv ritualima
Pleme Aghori sveštenika iz grada Varanasi u Indiji obavijeno je velom misterije, a zbog priča koje ih prate, narod ih se izuzetno plaši.

Pleme Aghori sveštenika iz grada Varanasi u Indiji obavijeno je velom misterije, a zbog priča koje ih prate, narod ih se izuzetno plaši.

Navodno, ovi prognani sveštenici jedu ljudsko meso i žive blizu mjesta gdje se vrše kremiranja u potrazi sa duhovnim uzdizanjem. Takođe, o njima se priča da piju iz ljudskih lobanja i da odgrizaju glave životinja.

Italijanski fotograf Kristijano Ostineli proveo je neko vrijeme sa njima, u nadi da će otkriti nešto više o načinu života ovih ljudi.

 - Oni su obavijeni velom misterije i Indijci ih se plaše, kažu da mogu da predvide budućnost, da hodaju na vodi i da bacaju zle kletve - rekao je Cristiano Ostinelli.

Ovi sveštenici koriste kombinaciju marihuane, alkohola i meditacije, koja im pomaže da se potpuno izmjeste iz stvarnosti i uzdignu se bliže hindustičkom bogu Shivi.
 
Oni žive u blizini mjesta gde se vrši kremacija, jer bog Shiva i boginja Kali Ma navodno obitavaju i hrane se onim što drugi ostave.

Tijela se obično kremiraju, a potom se bacaju u rijeku Ganges, ali neka se samo bacaju, bez kremiranja.

Navodno, pleme Aghori onda uzima te ostatke za svoje duhovne obrede, nose leševe, hrane se njima i prave im oltare.

Ovi sveštenici vjeruju da su krv i meso prolazni i da je tijelo posebno nedosljedno. Oni ističu ovu tvrdnju kroz obitavanje na grobljima gdje se okružuju smrću i propadanje. Aghori izbjegavaju da posjeduju stvari i obično hodaju goli.

Ovako se udaljavaju od onoga što vide kao zemaljske zablude i ističu ljudsko tijelo u svom najčistijem obliku.

Današnje pleme Aghori vodi porijeklo od puritanca Baba Kinarama iz 17. vijeka, za kog se priča da je živio 170 godina.

Ne propustite