Kako da se ponašate nakon raskida?

Ljubav
Kako da se ponašate nakon raskida?
Raskid nije kraj svijeta, iako gotovo uvijek tako izgleda.

Raskid nije kraj svijeta, iako gotovo uvijek tako izgleda.

Ovo posebno važi ako ste bili u vezi godinama i jednostavno još uvijek niste spremni za kraj veze. Mada, postoji nekoliko stvari koje bi trebalo da uradite nakon raskida. Evo šest stvari sa kojima možete početi.

1. Izlazite sa prijateljicama
Vaše prijateljice su tu sa razlogom. One su već prolazile kroz to, a vi ste bili tu da im pomognete i pružite podršku. Sada je došlo vrijeme da one vama pomognu. Pozovite ih da navrate, ili vi idite kod njih, uzmite neki dobar sladoled i ogovarajte bivšeg.

Dopustite svojim osjećanjima da isplivaju, bilo da ste uznemireni, bjesni ili tužni zbog njega. Emotivna nestabilnost je potpuno normalna u ovoj situaciji, a vaše prijateljice će vam pomoći da sve to izbacite iz sebe, kako biste bili u stanju da nastavite dalje.

2. Riješite se svih stvari koje vas podsećaju na njega
Uvijek će se naći sitnice u vašem domu koje će vas podsjećati na njega. To može biti neka određena muzika, ili album pun fotografija na kojima ste vas dvoje. Spakujte apsolutno sve što vas podsjeća na njega i sklonite što dalje od vas, makar na neko vrijeme.

Ako imate dovoljno hrabrosti u tom trenutku, bacite sve te sitnice. Naravno, uvijek će se naći određene stvari koje nećete moći da bacite, jer vas neće podsjećati samo na njega.

3. Ostanite pozitivni na društvenim mrežama
Da li zaista želite da ljudima stavljate do znanja koliko vam bivši nedostaje?

On će to na ovaj ili onaj način vidjeti i pogodite kako će se osećati po tom pitanju – zadovoljno. Vrijeme je da se posvetite pozitivnim stvarima u životu. Postavite nekoliko optimističnih statusa, ili podjelite neke dobre citate vezane za bezbolan raskid. Pokažite ljudima, a i njemu, kako dobro trošite slobodno vrijeme, na neki novi hobi, na primjer.

4. Ne gubite vjeru u cijeli  muški rod
To je apsolutno pogrešno. To je ono što žene najčešće rade nakon raskida, što ih dovodi dotle da ih niko ne shvata ozbiljno. Dok date sebi malo oduška i vremena da se vratite u normalu, morate ostati otvorenog srca za gospodina Pravog, koji je možda na korak od vas.

5. Objavite neku seksi sliku
Vrijeme je da vaše seksi slike iskoristite kao prednost. Napravite sliku i postavite je na svoj Facebook ili Instagram profil.

Sasvim sigurno će mu se pojaviti na početnoj strani i to će mu pokazati šta propušta. Uvjerite se da na slikama izgledate nasmijano, sretno i najbolje što možete. Vjerovali ili ne, njegovi prijatelji će biti prvi koji će mu se smijati što je odustao od vas.

6. Idite u šoping i nabavite novu garderobu
Sigurno je da sada imate pregršt slobodnog vremena, koje čeka da bude potrošeno na kvalitetan način. Shodno tome, zašto ga trošiti na tugovanje uz tužne pjesme, dok nosite njegovu majicu? Ne. Ustanite, okupite prijateljice, idite u šoping i kupite potpuno novu garderobu. Nova garderoba je poput nove kože. Jednom kada promjenite sadržaj svog ormara, više nećete biti ista žena.

Sada ste slobodni, srećni i spremni za gospodina Pravog da se niotkuda pojavi u vaš život i učini ga boljim nego ikada. A, ako i niste baš raspoloženi za menjanje sastava ormara, šta mislite o dugom, ali nimalo napornom putu do frizerskog salona?

Ne propustite