Krišom otišla da ugradi vještačke grudi, a nakon toga je uslijedila najveća tragedija

Čudne priče
Krišom otišla da ugradi vještačke grudi, a nakon toga je uslijedila najveća tragedija
Linda Perez bila je normalna tinejdžerka koja je bila nesigurna u svoj izgled, te je željela da napravi određene estetske korekcije na sebi. Tako da je odlučila da hirurškim putem poveća grudi.

Linda Perez bila je normalna tinejdžerka koja je bila nesigurna u svoj izgled, te je željela da napravi određene estetske korekcije na sebi.Tako da je odlučila da hirurškim putem poveća grudi. 

Ona je izabrala ``Coral Gables`` kozmetički centar u Majamiju i otišla na operaciju 2013. godine, kada je imala 18 godina. Prije toga je već jednom išla na operaciju i povećala zadnjicu, tako da joj je ovo bila druga operacija. Samo pet minuta nakon operacije njeno srce je počelo da kuca sporije, a krvni pritisak se spustio, sve dok nije pala u komu.

slika

Anesteziolog Mario Alberto Dijaz dao je sve od sebe da je povrati, ali nije uspio i hitno ju je odvezao u bolnicu gdje je ležala sedmicama. Zbog nedostatka kiseonika, mozak joj je bio vrlo oštećen. Nije mogla da hoda, ni da govori. 
 
``Kažem majkama i kćerkama da razmisle dobro prije nego što se odluče za te klinike, jer se nikad ne zna kako će ispasti. Treba sebe da prihvate takve kakve su, prirodne``, rekla je Marijela, Lindina majka. 

djevojka3

Doktor koji ju je operisao bio je osuđeni zločinac koji je služio 30 mjeseci u federalnom zatvoru zbog trgovine opijatima. Lindin sin sada ima četiri godine i njeni roditelji su tražili na sudu zakonsko starateljstvo nad djetetom, jer kako njena majka kaže Linda više nije u stanju da se brine o sebi i svom djetetu. 

djevojka2

Troškovi njenog liječenja su strašno veliki i porodici nije izvodljivo da se stara njoj.

Lindina majka još kaže da im je očajnički potrebna pomoć. Izjavila je da je njena kćerka opet kao beba i da treba da uči ponovo kako da jede, drugi moraju da je nose u kupatilo i mora da nauči da hoda kao da je malo dijete. Doktor koji je kriv za Lindino stanje, podnio je žalbu jer  je smatrao da je medicinska dokumentacija o njenom stanju sakrivena od njega prije operacije.

djevojka4

Kada se vratila iz bolnica, bila je kao biljka``, kaže Lindina majka. Porodični advokat rekao je da će saznati šta je pošlo naopako, te kako je jedna djevojka od 18 godina ostala kao biljka nakon operacije.

Ne propustite