Osvježavajući i ukusan: Domaći sladoled na štapiću od jogurta i šumskog voća
Ovaj osvježavajući domaći sladoled priprema se brzo i lako, a sigurno smo da ćete uživati u njegovom ukusu u ovim vrelim ljetnim danima.
Potrebno je:
- 2 šoljice šumskog voća (svježeg ili smrznutog)
- 2 kašike meda
- 1 kašičica ekstrata od vanilije (po želji)
- 400 ml jogurta
- 50 ml mlijeka
- ½ šolje muslija
Priprema:
Najprije šumsko voće i kašiku meda umutite mikserom, a ukoliko želite da imate komadiće voća u sladoledu, mutite samo nekoliko sekundi.
Jogurt, mlijeko i 1 kašiku meda i ekstrakt vanlije pomješajte, pa u to dodajte voće i lagano prođite nožem kroz smjesu da bude šarena. Kalupe za sladoled napunite do pola, pa dodajte malo muslija.
Svaki kalup lupite o radnu površinu kako bi višak vazduha izašao. Napunite kalupe do vrha i za kraj pospite malo muslija.
Ponovno lupite svaki kalup i stavite drvene štapiće, te ostavite u zamrzivaču najmanje 6 sati.