Omiljeni slatkiš vojvotkinje Kejt Midlton oduševio svijet: Veoma je jednostavan za napraviti a ukus...BOŽANSTVEN

Deserti
Omiljeni slatkiš vojvotkinje Kejt Midlton oduševio svijet: Veoma je jednostavan za napraviti a ukus...BOŽANSTVEN
.

Nekadašnji kuhar kraljevske porodice Daren Mekgrejdi otkrio je koja je omiljena poslastica vojvotkinje od Kembridža


Napravite omiljeni slatkiš Kejt Midlton


Omiljena poslastica vojvotkinje od Kembridža Kejt Midlton (Kate Middleton) je tofi puding s dosta kreme, napisao je nekadašnji kuhar kraljevske porodice Daren Mekgrejdi (Darren McGrady).


Sastojci: 

Za sos: Šolja i po žutog šećera, 1 šolja neslanog putera, pola šolje + 1 kašika milerama

Za puding: 1 šolja + 2 kašike isjeckanih hurmi, 1 mala kašika sode bikarbone, 1 šolja šećera, 4 kašike neslanog putera, 1 veliko jaje, 1 mala kašika ekstrakta vanile, 2 šolje + 2 kašike brašna, 1 mala kašika praška za pecivo, slatka pavlaka ili sladoled za serviranje.

Priprema:

Sos: U tiganju zagrijte žuti šećer, puter i mileram na visokoj temperaturi uz konstantno miješanje. Kada se šećer otopi, sklonite sa ringle. U podmazanu posudu za puding sipajte šolju i po dobivene smjese i sačekajte da se potpuno ohladi. Ostatak sosa sačuvajte za prelivanje kolača.

Puding: U veliku posudu sipajte 1 šolju ključale vode preko osušenih hurmi i sode bikarbone. Miješajte dok se soda ne razloži skroz i sačekajte da se ohladi.

Rernu zagrijte na 180 stepeni.

Mikserom u drugoj posudi miješajte šećer i puter dok ne dobijete laganu i pjenastu teksturu (oko 3 minuta). Dodajte jaja i ekstrakt vanilije i miješajte dok se sve ne sjedini. Dok miješate, polako sipajte brašno, prašak za pecivo i smjesu s hurmama. Sve zajedno prespite u pripremljenu posudu za kolač.

Prekrijte posudu papirom za pečenje, a zatim i jednim slojem aluminijske folije.

Stavite kolač u rernu na srednju visinu i pecite između 30-40 minuta, odnosno dok vam čačkalica iz smjese ne izađe potpuno čista.

Pažljivo prebacite puding iz rerne, uklonite foliju i papir za pečenje i velikom kašikom izvadite željenu količinu pudinga na pripremljene tanjire. Prelijte sosom i servirajte sa malo slatke pavlake, sladoledom ili nekim drugim dodatkom po želji.

Tofi puding s dosta kreme.

Izvor: avaz.ba

Novo