Pečene jagode oduševile domaćice: Slatki namaz koji do sada niste probali!
Ukoliko ste kupili jagode koje uopšte nisu slatke, ne očajavajte, već od njih napravite ovu neobičnu poslasticu - oduševićete se ukusom.
Ukoliko ste kupili jagode koje uopšte nisu slatke, ne očajavajte, već od njih napravite ovu neobičnu poslasticu - oduševićete se ukusom.
Sastojci:
- 1/2 kg jagoda
- 30 gr šećera
- 1 kašika ekstrakta od vanilije
Priprema:
Operite i očistite jagode od peteljki, pa ih isjecite na polovine. Izmješajte ih sa šećerom i ekstraktom vanile. Pecite ih u plehu, na pek-papiru, u rerni zagrijanoj na 170 stepeni, oko pola sata, preporučuje Lisa.rs.
Ohlađene iskoristite kao namaz za slatke sendviče ili umutite u parfe, pa dekorišite šlagom i sjeckanim pistaćima ili čokoladom i domaćim pahuljicama!