Sjećanja na stara dobra vremena, pamtimo samo sretne dane!

Sjećate li se
Sjećanja na stara dobra vremena, pamtimo samo sretne dane!
Vratite se u neka stara dobra vremena uz naše i vaše priče i fotografije

Kao dijete sam se pitala, zašto se kaže “stara dobra vremena” i zašto su “dobra vremena” uglavnom “prošla” i čudila sam se tim nostalgičnim, plačno – melanholičnim žalopojkama starijih za nekim njihovim “vremenima” koja su naravno uvijek bila bolja od sadašnjih. Pitala sam se kakva li su ta vremena bila i da li su stariji baš uvijek u pravu.

Odgovor nisam našla pa vas sad pozivam da ga zajedno potražimo, da razmjenimo sećanja, fotografije, video snimke i sve ono što će nam pomoći da otkrijemo tajnu “starih dobrih vremena”!

Sjećam se da je baka govorila kako su njena vremena bila neuporedivo bolja, kako su djeca bila bolje vaspitana, život mirniji, komšije bliskije, narod pošteniji. Mama je samo ćutala i klimala glavom i tako ja nikad nisam saznala da li se slagala ili možda samo nije željela da protivreči sjojoj majci.

Poslije sam slušala mamu koja je sad meni govoila “Eeee, u moje vijreme sve je bilo mnogo bolje: prijateljstva su bila prava, djevojačka nevinost je bila na cijeni, svi smo bili siromašni ali daleko od materijalizma…”

Ja sam samo klimala glavom i ćutala da se ne zamjeram majci, a moram priznati da sam joj pomalo vjerovala i nekako i sama već “zaražena” klicom “dobrog starog” iako još takoreći dijete.

Sačuvali smo vaše uspomene iz prošlih decenija ovde :

 

 

(secanja.com)

Ne propustite