Odličan uspjeh mlade bh.fotografkinje! Pobijedila u izboru National Geographica!

Dobre priče
Odličan uspjeh mlade bh.fotografkinje!  Pobijedila u izboru National Geographica!
Fotografija Yin Yang dobila je titulu uredničkog favorita.

Tesnim Karišik, 17-godišnja fotografkinja iz Sarajeva, pobijedila je u izboru National Geographica, a njena fotografija Yin Yang dobila je titulu uredničkog favorita.


Tesnim Karišik je četvrti razred Pete gimnazije. Kako govori u izjavi za portal Radiosarajevo.ba, fotografira već dugo, ali posljednjih godinu i pol dana radi intenzivno.

„Nedavno sam napravila profil na Yourshot NatGeo, i postavila nekoliko fotografija. Komentari su bili iznenađujući. Mnogo njih tražilo je da postavim još svojih fotografija.

Jedna od njih je i Yin Yang, koja je bila Editor's favorites, i jučer je ušla među 12 najboljih iz cijelog svijeta te osvojila najviše glasova. Bila sam presretna što sam imala tu čast predstaviti Bosnu i Hercegovinu u najboljem svjetlu“, priča nam Tesnim.

Njene fotografije objavljivao je i Vogue, a već je dobila i nekoliko nagrada. Osvajala je, priča nam ova fotografkinja koja volontira u čak osam organizacija, prva mjesta na brojnim konkursima.
Yin Yang je, doznali smo i to, fotografija koja je zahtijevala mnogo truda i rada oko nje, piše radiosarajevo.ba

„Od modela, odjeće, svjetla, lokacije te same ideje... bilo je tu mnogo posla. Fotografija je dio projekta na kojem radim. Fotografirala sam s mosta, na prstima kako bih dobila dobar kadar i kompoziciju. Riskirala sam, ali vrijedilo je“, objašnjava nam naša sagovornica.

Zahvalila se Hani Zebi koja joj je pomogla u realizaciji, kao i svim ljudima koji su glasali za nju.

Ne propustite