SMRDI VAM FRIŽIDER? Riješit ćete se neugodnog mirisa ako stavite unutra ovaj JEDAN SASTOJAK!

Sve za dom
SMRDI VAM FRIŽIDER? Riješit ćete se neugodnog mirisa ako stavite unutra ovaj JEDAN SASTOJAK!
.

Koristimo frižider da spremimo razne vrste namirnica i pića.

Međutim, mnoge od njih ostavljaju užasan smrad. 

frizider

U tome naravno pomaže redovno čišćenje. Ali, ako ste zapostavili taj zadatak, i dalje se možete riješiti neprijatnog mirisa koristeći ovu metodu.

Stavila je ovu smjesu na prljavu peglu: U samo nekoliko sekundi nestale su crne naslage

1. Sirće

Dobro poznat recept za eliminisanje neprijatnih mirisa, koji su još i naše bake koristile, predstavlja mješavinu sirćeta i vode. Kada smućkate ove dvije tečnosti dobijenom istrljajte čitavu unutrašnjost frižidera i sačekajte da se malo provjetri. Rezultati će biti skoro trenutni.

sirce

 

2. Soda bikarbona

Drugi način takođe poznat dugi niz godina predstavlja mješavinu sode bikarbone i vode. Kao i u prvom slučaju, natopite krpu ovom smjesom i istrljajte unutrašnjost frižidera.

soda

3. Papirni ubrusi

Za jači smrad umotajte papirne ubruse u kugle i ubacite ih u frižider. Ostavite ih da stoje nekoliko dana, a kada ih izvadite i bacite, istrljajte frižider sirćetom i vodom, kao što smo već predložili.

frizider3

4. Soda bikarbona ili zrna kafe

U slučaju da riješite da otopite frižider, onda može da vam posluži i soda bikarbona ili zrna kafe koje možete da postavite u njega dok ga držite otvorenim.

kafa-foto-shutterstock-01-1000x0

5. Ekstrakt vanile

frizider

Par kapljica ekstrakta vanile nakapajte na tufer od vate i ubacite u frižider. Ostavite da odstoji nekoliko dana, nakon toga ne samo što će eliminisati smrad, već ćete imati i frižider prijatnog mirisa.

Ne propustite