MISLILA JE DA JE ALERGIČNA NA UMJETNE TREPAVICE: Ali istina je bila užasna

Čudne priče
MISLILA JE DA JE ALERGIČNA NA UMJETNE TREPAVICE: Ali istina je bila užasna
.

Megan Barker (19), tinjedžerka iz Portsmuta otišla je u bolnicu nakon što je lijeva strana lica počela da joj otiče. Mislila je da ima alergijsku reakciju na veštačke trepavice i da će sve biti u redu za nekoliko dana, ali doktori su otkrili nešto zastrašujuće. Megan je imala tumor.

- Početkom decembra oko je počelo da mi otiče. Voljela sam da nosim vještačke trepavice, pa je moj tata pomislio da sam možda alergična na lepak kojim se trepavice lijepe. Nikada mi to nije palo na pamet, pa sam odlučila da jedan dan ne nosim vještačke trepavice, da vidim šta će dogoditi. Do kraja mjeseca, otok je bio sve gori - kaže Megan.

Otišla je u dnevnu bolnicu da provjeri vid, ali doktori nisu utvrdili ništa neobično. Tada je poslata u drugu bolnicu na skener glave. Prve analize skenera pokazale su da Megan ima veliku benignu masu koja raste iza oka.

Doktori su utvrdili da je riječ o tumoru kosti ili fibromu. Riječ je o benignom tumoru vezivnog tkiva, dosta čestom obliku sa sporim rastom. Tumor je pritiskao njeno oko, zbog čega se javljao otok, a kako joj se oko u međuvremenu zatvorilo, postojala je opasnost da dođe do oštećenja vida.
  

Hirurzi su morali da otvore njenu lobanju rezom dugim od uha do uha preko tjemena glave da bi došli do sinusa i izvadili tumor.

- Kada su mi rekli da postoji neka masa, brinula sam da nije rak, ali srećom bio je benigan. Potom su mi rekli da moram da idem na ozbiljnu operaciju i da će mi obrijati glavu. Srećom, hirurzi su obrijali samo mali dio glave. Nisam smjela da vozim šest mjeseci - kaže Megan.

Operacija je dobro prošla i ona se sada oporavlja.

(novi.ba/alo.rs)

Ne propustite