POGLEDAJTE ZAŠTO ROŠTILJ PREMAZUJU KROMPIROM: Od sada ćete i vi ovo raditi

Kiosk
POGLEDAJTE ZAŠTO ROŠTILJ PREMAZUJU KROMPIROM: Od sada ćete i vi ovo raditi
.

Sigurno ćete se složiti s tim da hrana ima mnogo bolji ukus kada se pripremi na roštilj. 

Jedini nedostatak pripremanja hrane direktno na rešetki je taj što se neke namirnice lijepe za površinu rešetke, što nimalo nije zgodna okolnost. 

Na primjer, često se sočan odrezak zalijepi za vreli metal, a odvajanje mesa od rešetke zna da zada dosta muke. Još je gora situacija kada vam se to desi s pljeskavicama, i kada one počnu da se raspadaju u pokušaju da ih pomjerite ili okrenete.

Srećom, postoji idealno rješenje za ovakav problem.

Zagrijte roštilj, pripremite sirovi krompir, tj. jednu polovinu krompira i nabodite je na viljušku. Kada roštilj postane vruć, premažite rešetku roštilja krompirom.

Čućete prijatno cvrčanje krompira čim bude dotakao vrelu površinu roštilja i tom prilikom će doći do ispuštanja skroba iz krompira, koji je zaslužan za stvaranje neljepljivog sloja na rešetki.

Pogledajte video:

 

Ne propustite