Dječak (12) se čak pet sati vozio ispod autobusa na liniji Beograd – Zagreb

Region
Dječak (12) se čak pet sati vozio ispod autobusa na liniji Beograd – Zagreb
.

Dječak nepoznatog podrijetla star oko 12 godina pet se sati vozio u podvozju autobusa tvrtke Čazmatrans od Beograda prema Zagrebu.

Najvjerovatnije je riječ o migrantu koji je pokušao na ovaj način doći do Evropske unije.

Dječak se tokom utorka provukao u podvozje autobusa hrvatskog prijevoznika Čazmatransa u Beogradu. Autobus se kretao na svojoj redovnoj liniji za Zagreb, a dječak se, prema izjavama svjedoka, provukao ispod autobusa i smjestio se u podvozje, piše Slobodna Dalmacija.

- Bus je iz Beograda krenuo u 11.30 sati. Prošli smo Kutinu, a negdje prije Ivanića smo čuli jako lupanje ispod autobusa. Najprije slab, a kasnije sve jači i jači zvuk. Pozvali smo jednog od vozača i kada je i on čuo taj neobičan zvuk zaustavili smo autobus. Čim je autobus stao mali je sav prljav izašao između dijela za kotače. Teturao je, bio je u vidljivom šoku. Bio je prljav do bola, kao da mu je neko ugljem lice namazao. Pričao je slabo engleski. Policija je došla nakon 20 minuta - ispričao je za 'Slobodnu' Anđelko Nežić, putnik koji je bio u tom autobusu.

'Možemo potvrditi da se navedeni događaj dogodio. Dječak je ušao u Beogradu ispod autobusa, obuhvatio je rukama i nogama osovinu koja spaja zadnje kotače i tako se držao nevjerovatnih pet sati. Prvo je jedna gospođa čula lupanje, te je pitala vozača je li nam autobus u kvaru. Ali to je bio novi autobus. Potom se čulo i zapomaganje, pa je vozač zaustavio vozilo. Ali to nam nije prvi slučaj, slično nam se nedavno dogodilo na liniji između crnogorske Podgorice i Dubrovnika', kaže Dražen Pavlović iz uprave Čazmatransa. 

Ne propustite