OZBILJNO UPOZORENJE UOČI VIKENDA: ‘Najbolje bi bilo da odgodite put. Ako ne možete, ovi vas sve problemi očekuju’

Region
OZBILJNO UPOZORENJE  UOČI VIKENDA: ‘Najbolje bi bilo da odgodite put. Ako ne možete, ovi vas sve problemi očekuju’
.

Tokom noći i jutra zbog snijega očekuju se ograničenja u prometu za pojedine skupine vozila, osobito u gorju.

Hrvatski autoklub izdao je upozorenje i savjete za putovanje tokom sutrašnjeg dana.

Navečer, uz pad temperature na vlažnim je dijelovima kolnika, na širem području Zagreba, Karlovca i Gospića uz poledicu moguć i snijeg ili susnježica. Zbog obilnije kiše na riječkom su području moguće bujične poplave i prekidi prometa na poplavljenim dijelovima cesta.

Vozačima se savjetuje odgoda putovanja

Sutra će u unutrašnjosti saobraćaj teći usporeno zbog susnježice ili snijega, kojeg će, nošenog vjetrom, biti i u Hrvatskom primorju.

Tokom noći i jutra zbog snijega očekuju se ograničenja u prometu za pojedine skupine vozila, osobito u gorju. Zbog zimskih uvjeta bit će zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na glavnim dionicama kroz Liku i Gorski kotar. Zbog olujne bure podno Velebita očekuju se ograničenja u cestovnom i pomorskom saobraćaju.

Vozačima se savjetuje da vrijeme polaska na put planiraju prateći vremensku situaciju te da,  ako je moguće, putovanje kroz navedene predjele odgode za sljedeća 24 sata. Na graničnim prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom bit će gužve u saobraćanju ličnih vozila, piše Net.hr.

Ne propustite