Milanović izazvao novi diplomatski skandal

Region
Milanović izazvao novi diplomatski skandal

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal.

Naime, Bugarska je pozvala hrvatsku ambasadoricu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac te negodovala zbog izjava hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića o tome da, kad je riječ o upravljanju europskim novcem, Hrvatska je dno Europske unije, da je lošija jedino Bugarska te “svakog dana molimo Boga da Bugarska ostane posljednja, i da joj se ništa ne dogodi, jer bi to inače onda bila Hrvatska”.

Iz bugarskog Ministarstva vanjskih poslova ambasadorici Jasni Ognjanovac su prenijeli “duboko razočaranje Bugarske“ izjavom predsjednika Milanovića, prenosi Večernji list.

Kako piše ovaj medij, rečeno je da “je takva izjava za Bugarsku neprihvatljiva i ne korespondira odličnim bilateralnim odnosima između Hrvatske i Bugarske” i izrazili nadu “da će se hrvatska Vlada ograditi od takvih izjava”. Dodali su kako su “izabrali blaži oblik prosvjeda iz poštovanja prema Vladi, i zato što cijene odnos premijera Andreja Plenkovića i ministra vanjskih poslova Gordana Grlić Radmana prema Bugarskoj, kao i rad Veleposlanstva Sofija na jačanju bilateralnih odnosa i prijateljstva s Bugarskom”.

Bugarima spornu izjavu izrekao je Milanović 27. aprila na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada.

(N1)

Ne propustite