NESVAKIDAŠNJI SLUČAJ: Radnik izudarao šefa lopatom jer mu je smanjio platu

Region
NESVAKIDAŠNJI SLUČAJ: Radnik izudarao šefa lopatom jer mu je smanjio platu
.

Jedan radnik niškog komunalnog poduzeća "Medijana" pretukao je danas svog šefa lopatom, zbog čega je nesretnog rukovodioca Hitna pomoć odvezla u bolnicu. Od pomahnitalog komunalca, šefa je spasila policija koju je pozvao radnik obezbjeđenja deponije.

Kako saznaje srbijanski Telegraf, do nesvakidašnjeg obračuna došlo je u kancelariji ove firme, a povod potezanja lopate je novčana kazna zbog aljkavog obavljanja posla.

Taj rukovodilac je prijavio radnika zbog nekvalitetnog obavljanja radnog zadatka. Tačnije radi se o njegovim propustima tokom mjerenja otpada na deponiji, a koji su se ponovili tri puta.

- Nije bilo osnova za ovakve propuste, jer su svi radnici obučeni da rade na vagi koja se tamo nalazi - kaže Dragoslav Pavlović, v.d. direktora "Medijane"

- Prijedlog o kažnjavanju umanjenjem plate za 10 posto je prihvaćen, ja sam ga krajem sedmice potpisao, ali je taj radnik za svoje propuste okrivio šefa i napao ga – objašnjava Pavlović.

On je kazao da će radnik koji je na ovaj način grubo prekršio radnu disciplinu, snositi ozbiljne posljedice.

- Nakon sprovođenja disciplinskog postupka on će se suočiti s otkazom ugovora o radu, jer je i ranije pretio svojim rukovodiocima – najavio je Pavlović i dodao da će već danas posjetiti povrijeđenog čovjeka koji je otpušten na kućno liječenje.

Ne propustite