NIKADA JE VIŠE NEĆETE BACITI: Evo za šta sve možete upotrijebiti KORICU OD LIMUNA?

Sve za dom
NIKADA JE VIŠE NEĆETE BACITI: Evo za šta sve možete upotrijebiti KORICU OD LIMUNA?
.

Često možete pronaći neki savjet o korištenju limuna u domaćinstvu, ali i njegovim ljekovitim svojstvima. No, rijetko kada ćete pronaći neki trik kako upotrijebiti koricu limuna, osim da je naribate u smjesu za kolače.

Kako biste očistili mikrovalnu najbolje je koristiti koricu limuna. U zdjelu stavite vodu u koju ste dodali narezali koricu limuna. Zdjelu stavite u mikrovalnu, na najjaču temperatru oko tri minute. Nakon toga prebrišite mikrovalnu mokrom krpom i vidjet ćete da su sve mrlje nestale.

Nikako se ne možete riješiti kamenca iz kuhala? Kupujete skupa sredstva protiv kamenca? Ne morate se više mučiti. U malu posudu stavite limunovu koricu, 2 žličice sode bikarbone i 1 žličicu jabučnog octa. Sve to prelijte sa 3 dcl vode i stavite da prokuha. Kada voda prokuha, procijedite ju i stavite u kuhalo. Ostavite da stoji 10 minuta, a zatim isperite kuhalo nekoliko puta.

Kuhinjske površine ćete najbolje dezinficirati ako upotrijebite koricu od limuna. Također, dasku za rezanje možete dezinficirati koricom od limuna. Prelijte dasku vrućom vodom, a zatim je istrljajte koricom. Nakon toga je operite na uobičajen način i ne morate brinuti o bakterijama.

 

Ne propustite