KRAH BIVŠEG MOĆNIKA: Todoriću je određen pritvor u odsustvu, a ukoliko se ne pojavi za 3 dana slijedi POTJERNICA

Region
KRAH BIVŠEG MOĆNIKA: Todoriću je određen pritvor u odsustvu, a ukoliko se ne pojavi za 3 dana slijedi POTJERNICA
.

Od najuspešnijeg biznismena do potjernice...

 
Zagrebački Županijski sud, nakon sedam sati rasprave, odlučio je da svi uhapšeni u predmetu "Agrokor" izlaze na slobodu.

Jedini koji će morati u istražni zatvor je Ivica Todorić, odlučio je sud. Državno tužilaštvo Republike Hrvatske (DORH) zatražilo je istražni zatvor za sve osumnjičene u ovom slučaju, te za Todorića i njegove sinove koji nisu u Hrvatskoj.

 

Uz Todorića i sinove u slučaju "Agrokor" osumnjičeni su i u ponedeljak uhapšeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. 


Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić službenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorske izvještaje za Agrokor. Kako je saopštio advokat Ante Nobilo, svi uhapšeni u akciji Agrokor izlaze na slobodu te za njih nije zatražen istražni zatvor.

Jedina osoba za koju je (u odsutnosti) određen istražni zatvor je Ivica Todorić. Ljubo Pavasović Visković takođe je izjavio kako je odlučeno da će svi uhapšeni menadžeri Agrokora na slobodu, dok je jednomjesečni istražni zatvor određen za Ivicu Todorića.


Ako se ne pojavi u Hrvatskoj u roku od tri dana, za njime će biti raspisana potjernica.

- Ako se Ivica Todorić pojavi u Hrvatskoj, on će završiti u Remetincu, a s obzirom na ovu odluku sada će se moći raspisati i međunarodna potjernica za njim - rekao je Visković.

Advokat Ante Todorića, Fran Olujić, potvrdio je ranije da je policija telefonom razgovarala s njegovim klijentom, te da će se on do kraja sedmice odazvati pozivu na razgovor.

- On se nema zašto da skrivati i ne smatra se krivim- rekao je Olujić dodajući da se Ante Todorić bavi finansijskim savjetovanjem u Londonu. 

Ne propustite