JEZIVO: Probudio se iz kome nakon 12 GODINA i rekao SABLASNE RIJEČI SVOJOJ MAJCI (VIDEO)

Čudne priče
JEZIVO: Probudio se iz kome nakon 12 GODINA i rekao SABLASNE RIJEČI SVOJOJ MAJCI (VIDEO)
.

Ovaj dječak koji je bio u komi punih 12 godina nakon buđenja sablaznio i prestrašio je majku svojim riječima

Što biste učinili da ste zaključani u svom tijelu, s netaknutim mozgom koji radi, no bez ikakve sposobnosti komunikacije? Kako emocionalno preživjeti činjenicu da ste nevidljivi svima koji vas znaju i vole?
 
Godine 1988. Martin Pistorius iz Južne Afrike bio je tipičan dječak koji se obožavao igrati s raznim uređajima, ponajviše s tranzistorima, televizorima…

Njegovo idilično djetinjstvo odjednom je prekinula misteriozna bolest –  u dobi od 12 godina jednog je dana došao kući iz škole s bolnim grlom, no njegova majka nije obraćala previše pažnje na to, misleći kako će proći s malo meda i čaja. No, njegovo se stanje ubrzo pogoršalo do trenutka u kojem više uopće nije mogao hodati niti stajati, pa ni govoriti. Liječnici su pretpostavili kako je obolio od kriptokokalnog meningitisa, a prije nego su uspjeli išta poduzeti, dječak je pao u komu.

U ranom razdoblju kome, Martin nije bio svjestan ničeg, bio je u dubokoj komi. Njegova je obitelj organizirala posebnu skrb oko njega – od kupanja, hranjenja uz pomoć cjevčica, okretanja. U dobi od 16 godina Martin se iznenada probudio – odnosno postao je svjestan svega što se događa u njegovoj okolini.


 
Ali, i dalje se nije mogao pomaknuti, komunicirati s porodicom ili im na bilo koji način dati do znanja da je “tu”. Do toga trenutka prošlo je još punih 8 godina zatočeništva u vlastitom tijelu. Zlostavljali ga u domu za nemoćne Kako nisu imali mogućnost popodnevne skrbi za njega, Martina su roditelji tokom radnog vremena ostavljali u posebnom Institutu za njega. U posebnom dokumetarcu obitelj Pistorius i sam Martin otkrili su njegovu neobičnu priču.

– Mrzio sam biti u Centru za njegu, bili su užasni prema meni. Moji otac je nakon što sam se probudio i otkrio im to sve prijavio, ali oni to naravno poriču. Nema što mi nisu radili, vukli su me za kosu, udarali me metalno žlicom po zubima kako bi jeo. Često su mi davali kipući čaj, šamarali su me, ponašali su se kao da nisu ljudi – rekao je Martin. 

– Oni bi mi postavili pred TV koji bi cijelo popodne gorio. Svaki dan je program bio isti, dinosaur Barney. Bože, koliko sam mrzio tu emisiju – prisjeća se. “Nadam se da ćeš umrijeti” Od svega što je doživio u svom tijelu zatočenom u komi, kao najbolniji trenutak navodi ono što je izgovorila njegova majka. Naime, ona je u jednom trenutku stajala kraj njega, brišući ga s krpom i promatrajući njegovo beživotno tijelo naglas izgovorila “Nadam se da ćeš umrijeti”. Martin je to čuo i urezalo mu se u pamćenje. Iako ga je to tada užasno rastužilo, danas je potpuno razumije.

 Najgore mi je bilo što je nisam mogao zagrliti, reći joj kako lijepo brine o meni, kako sam joj zahvalan – u suzama objašnjava Martin.

Nakon brojnih godina, punih 12 godina navodne kome, neki su zaposlenici doma u kojem su ga njegovali počeli primijećivati promjene u njegovom ponašanju, odnosno pokušaje komunikacije. Ubrzo su obavijestili roditelje te je Martin u dobi od 25 godina dobio računalo s komunikacijskim softwerom, uz pomoć kojeg i danas komunicira s ljudima. 

Uspio je unaprijediti i svoje kretnje raznim terapijama, a preko interneta je 2008. upoznao svoju buduću ženu zbog koje se preselio u Veliku Britaniju.  Za njega svaka godina od kome donosi barem neki napredak, pa je tako 2011. uspio povratiti dio kontrole nad rukama i glasom, a napisao je autobiografiju “Ghost boy” (Dječak duh) po kojoj se planira snimanje filma.  Pogledajte video:

 

PROČITAJTE JOŠ:

O OVOM LIJEKU DOKTORI VJEŠTO ŠUTE: Evo šta će vam pomoći da se riješite PSORIJAZE I UPALE TANKOG CRIJEVA, a pomaže i LIJEČENJU OVE BOLESTI!

Lijek o kojem vam danas govorimo jeste idealan za liječenje povećane prostate, upale tankog crijeva, dizenterije, teškoća pri mokrenju i pantljičare. Pored svih navedenih bolesti posebno je potrebno izdvojiti njegova ljekovita svojstva kada je u pitanju liječenje psorijaze.

Naime, riječ je o lijeku koji se spravi od biljke u narodu poznata kao bundeva. Ova biljka se uzgaja kako zbog jestivog ploda, koji može biti težak i preko 10 kilograma, ali i zbog uljanih sjemenki iz kojih se pravi lako probabljivo ulje. Bundeva sadrži u sebi masnog ulja , pektina, bjelančevina, šećera, karotena, manganove soli, vitamina C, fosforne kiseline, fitosterina i salicilne kiseline. Može se jesti i pečena i kuhana te spada u brzu i ljekovitu hranu. Koštice od bundeve: oguljene presne ili pečene odlično su sredstvo protiv crijevnih parazita a svakodnevna kura bundevom se pokazala odlično u liječenju psorijaze.


 
U periodu kada na pijaci ima bundeve treba je redovno koristiti za ishranu. Ko ima psorijazu treba je jesti svaki dan. Može se napraviti sok od nje, može se kuhati ili jednostavno peći u rerni.

pumpkins-flickr-photo-sharing

 

ZA OVU MASKU POTREBAN VAM JE ASPIRIN I JOŠ JEDAN SASTOJAK: Vjerujte, rezultati su nevjerovatni!

Ako imate problema sa kožom, mi ćemo vam ponuditi domaći lijek koji će učiniti vašu kožu zdravom, sjajnom i prekrasnom.

Prvo možete testirati ovu masku na unutrašnjoj strani nadlaktice. Ako nema nuspojava tokom dana, onda je sigurno da stavite ovu masku na lice!

Za ovaj domaći lijek vam je potrebno ovo:

– 1-2 aspirin tablete
– malo vode
-1 kašikica meda


Kako pripremiti ovu masku?

Zdrobite tablete aspirina i stavite prahu u posudu. Zatim dodajte nekoliko kapi vode i izmiješati. Zatim dodajte žličicu meda i dobro pomiješati sastojke.
Očistite lice i zatim primijenite masku. Neka maska odstoji 10 minuta. Kada budete prali lice, kružnim pokretima skidajte masku. Kada počnete sa tretmanom, koristite ga 2-3 puta sedmično, a kasnije smanjit na 1 put sedmično!

Nevjerovatni rezultati će biti vidljivi već nakon 10 dana: vaša koža će biti skroz obnovljena. Pore ​​će biti očišćene i upale će nestati.

Osim toga, učinak aspirin maska ne može se primijetiti odmah, tek 3-4 sati nakon nanošenja.

Da bi vaša koža čista i sjajna, morate biti strpljivi i redovno koristite masku.

 

 

ČUDOTVORNA SMJESA: Učinite vašu kosu neprepoznatljivom, obnovite je od KORIJENA DO VRHOVA!

Uslijed čestih tretmana vaša kosa je postala oštećena i izgubila je sjaj .

Ovom maskom sve to ćete riješti a primjenom maske se postiže trajan rezultat  a kvalitet da se ne pominje.

Ono što je jako bitno maska odgovara svim tipovima kose a nezamjenjiva je u borbi sa gubitkom kose a zasluđna je i a njen brzi rast.

Imate li za cilj da obnovite i ojačate strukturu oštećene koseovu masku koja je na bazi kvasca potrebno je primjenjivati dva puta sedmično u trajanju oko dva mjeseca ili osam nedjelja.

Ako niste u potpunosti riješili sve probleme naprabite pauzu od tri mjeseca pa tretman ponovite.


 
Za pripremu maske vam je potrebno:

– pola kesice suhog kvasca ili dvadeset grama svježeg

-kašika toplog mljeka

– Kašičica meda

Rastopiti med u mlijeku pa dodati kvasac i izmiješati pa ostaviti na toplo mjesto da fermentira ko dvadesetak minuta.

Dobijenu smjesu nanesite na čistu i vlažnu kosu od korijena ka vrhovima.

Kosu umotati najlon kesom i peškirom.

Ovakve maske se moraju utopljavati radi stavranja uslova za razvoj kolonija gljivica kvasca.

Povečanjem broja gljivica povećava se i koncentracija proteina, vitamina i minerala koji prodiru u folikulu dlake.

 

 

MELEM ZA CIJELI NIZ BOLESTI: Recept koji se prenosi sa koljena na koljeno!

 

Radi se o starijem ruskom receptu koji se prenosi u narodu sa koljena na koljeno, važi za recept kojeg je lako napraviti, a pomaže kod mnogih bolesti.

 

Potrebno vam je:

400 ml hladno cijeđenog ulja, po mogućnosti maslinovog. Nije isključeno ni kokosovo ulje ako volite lijep i jači miris. 1 jaje, po mogućnosti domaće, organsko, 60 g pčelinjeg voska.

 

Priprema:

Skuhati jaje, uzeti žumance i izgnječiti. Staviti ulje u šerpicu i u njega vosak. Uključiti na laganu vatru.

Kad se vosak otopi, dodajemo žumance. Malo po malo, mrvicu po mrvicu stavljamo u šerpicu. Ulje treba da pucketa, ako počne da pjeni sklonite s vatre, pa opet vratite dok ne umiješate cijelo žumance.

Nakon toga, procijedite kroz cijediljku i sipajte u teglu. Dobro bi bilo da dok se ne stegne promiješate par puta kako vosak ne bi pao na dno.

 

Korištenje:

Mast je veoma efikasna. Ako se mast koristi za obloge, potrebno je ugrijati na vodenoj pari (na otprilike 40 stepeni)

 

Melem pomaže kod:

Upale sinusa:

Istopite mast u kasici i odmah naspite u pipetu. Da ne bi se mast stegla, radite ovo brzo. Zakapati nos dva puta dnevno sa intervalom od jednog sata. Ljekari tvrde da možete se otarasiti i mjesečnog sinusitisa. Mast “probija” sinuse i povlači na sebe sav gnoj sa velikom jačinom.

Gnojnog otitisa:

Savijeni komadić vate, umočeni u ovu mast staviti u uho. Po potrebi mijenjati, uz to mazati mast iz za uha. Mast izvlači sav gnoj. Tako se liječe svi otitisi, ne samo gnojni.

Gnojne angine, apcesa u grlu, upale krajnika:

Staviti mast u grlo i obloge na vrat. Ako se radi naveče, ponavljajući proceduru 2-3 puta, ujutru apces puca.

Bronhitisa, bola u želucu, crijevima, čireva na tijelu, čmičke na očima:

Tri puta na dan prije obroka, uzimati po pola kašičice masti.

Ženskih bolesti: fibromioma do 10 nedelja, ciste na jajnicima, upale, mastitis.

 U vaginu se stavljaju tamponi sa ovom masti ujutru i uvečer. Postoje tvrdnje da poslije desetak dana, od ciste bi trebale ostati samo uspomene. Za fibromiome treba duže vremena. Kod mastitisa, na grudi se stavlja papirna salveta, umočena u mast, od gore – najlon kesa. Po mogućnosti, mijenjati na svaka 2 sata.

Opekotina, čireva, rana, otoka, zubobolja, bola u zglobovima:

Nanosi se na oboljelo mjesto preko noći i umotava se. Možete samo komadićem vate, natopljenim u mast, ako rane nisu velike.

 Kod liječenja hemoroida:

Pravi se tampon od gaze i stavlja se u anus preko noći, 8 – 10 dana ili dok ne dođe do poboljšanja.

Mast je dobra za ojačavanje noktiju:

Utrljati u nokte preko noći.

 

Napomena: vosak mora biti naturalni, pčelinji. Za spoljnu upotrebu može se koristiti bilo koje biljno ulje. Za unutrašnju – bolje je maslinovo.

 

UŠUTKAO JE SVE DOKTORE: Otkrio lijek za bolna koljenja i regeneraciju kostiju i zglobova!

 

Bolovi u koljenu su teški za podnositi, a često ni tablete protiv bolova ne rješavaju problem.

Srećom, postoji prirodni recept koji odmah djeluje.

Potrebni sastojci su:

  • 40 g sjemenki bundeve
  • 200 g meda
  • 3 kašike grožđica
  • 8 kašika lanenog sjemenja

Priprema se vrši na slijedeći način:

Pomiješajte sastojke u blenderu i konzmirajte po kašiku dva puta dnevno. Drugo rješenje jeste kombinacija meda i cimeta. Možete masirati smjesom, ali i konzumirati po kašiku, dvije dnevno.

 

 

PRIRODNI LIJEK protiv bolnih zglobova, koljena, laktova, ramena: POMAŽE VEĆ POSLIJE PRVOG NANOŠENJA!

Svima nama su poznati bolni osjećaji u zglobovima. Obično bol osjećamo u koljenima, ramenima, laktovima. Osjećamo se slomljeno.

Ovaj recept, tvrde oni koji su ga probali,  je zaista djelotvoran i pomaže već poslije prvog nanošenja.

 

Potrebni sastojci:

Med, senf (najbolje je ljuti), so i soda. Od svega po 1 supena kašika.

Sve temeljno promiješajte do homogene smjese. Stavite u praznu kutiju od kreme ili u neku drugu ambalažu. To će biti vaša spasonosna mast.

Bolno mjesto dobro namazati ovom mašću i napraviti oblog, odnosno staviti najlonsku kesu i zavezati toplim, najbolje vunenim šalom. Tako držati 1,5-2 sata. Proceduru je najbolje raditi pred spavanje, da bi nakon uklanjanja obloga bolni zglob ostao u mirnom stanju. Ujutru isprati.

Ne ograničavajte se jednim tretmanom, ponovite ga 4-5 dana uzastopno. Efekat ćete osjetiti već poslije prve procedure. Poslije ponavljajte po potrebi. Masti će biti dovoljno za nekoliko dana. Čuvajte je u frižideru.

 

SPAS: Ovaj lijek za samo 4 SATA liječi i onu najgoru GRLOBOLJU!

Postoje lijekovi koji se prenose s generacije na generaciju, a koji su djelotvorni.

Ako ste među onima koji se bore s dosadnom upalom grla i krajnika ili angine, postoji lijek koji liječi sve to u samo 4 sata.

Recept:

–  80 grama komorač sjemena pomješati sa 200 ml vode i kuhajte 15 minuta.

– Dobit ćete jednu gustu masu, koja  dosta sliči kafi.

– Procijediti i dodati 50 ml vode i kuhati dok ne prokuha

– Maknite s vatre i dodajte jednu kašiku rakije.

 

Uzmite jednu kaškicu  svakih 30 minuta. Nakon samo dva sata, bol će se povući, a nakon 4 i nestati.

U teškim slučajevima prehlade, možete popiti ovaj lijek, te se kombinovati sa drugim ljekovima.

Veoma se proporučuje onima koji imaju stabnim problema sa grloboljom!

 

OBOLJELA OD RAKA GRLIĆA MATERICE: Ove simptome sam prve osjetila!

 

Djevojci (24) otkriven je rak grlića materice, a ona je svoju priču odlučila da podijeli sa drugima kako bi ohrabrila sve žene da idu na pregled.

Heather Keating iz Irske, je otišla na ginekološki pregled nakon što je svom doktoru prijavila da ima krvarenje između ciklusa kao i nakon seksualnog odnosa.

Međutim ginekolog joj je rekao kako to nije ništa strašno, te da se treba vratiti, godinu dana, tj. kada napuni 25 godina!

“Zato što sam imala 24 godine nisam imala pravo na besplatne briseve i ostale nalaze. Sve dok nisam postala anemična od tolikog krvarenja nisu me detaljno ispitali. Na kraju su rezultati pokazali da imam rak grlića maternice,” navela je Heder.

“Nikad, čak i u najgorim noćnim morama ne bih pretpostavila da imam rak. Pozvali su me u sobu u kojoj su bile papirne maramice na stolu. Tada sam znala sam da vijesti nisu dobre,” ispričala je Heather momenat kad je čula užasnu vijest o svom zdravstvenom stanju.

“Rečeno mi je da imam rak grlića maternice. Morala sam da idem na dalje analize koje bi provjerile da li se rak proširio.”

 

SIMPTOMI RAKA GRLIĆA MATERICE:

Simptomi raka grlića maternice nisu očigledni, zbog toga je bitno redovno ići na preglede!

Tek kada bolest uznapreduje može se desiti da dođe do krvarenja i to nakon odnosa i između ciklusa.

Ova djevojka je imala sreće da se rak nije proširio dalje od grlića maternice, te je u potpunosti hirurški odstranjen.

Ne propustite