Muškarac glumio srpskog mafijaša i ucjenjivao bivšu ljubavnicu i njenog muža : ‘ZNAM GDJE VAM JE DIJETE, PLATITE 10.000 EURA’

Region
Muškarac glumio srpskog mafijaša i ucjenjivao bivšu ljubavnicu i njenog muža : ‘ZNAM GDJE VAM JE DIJETE, PLATITE 10.000 EURA’
.

Iza rešetaka je završio 42-godišnji M. Š. koji je tokom ovog ljeta mjesecima iznuđivao muža svoje bivše ljubavnice. Tražio je da mu plati deset hiljada eura.

Kako stoji u kaznenoj prijavi, sve je počelo 26. jula kada je, očito svjestan da bi mogao doći do novca od partnera 26-godišnjakinje s kojom je neko vrijeme bio u intimnoj vezi, 42-godišnjak zatražio 31-godišnjaka da mu plati tih deset hiljada eura. Počeo mu je slati prijeteće poruke u kojima je pisalo: “Znamo mi ko si ti! Sredit ćemo te”. U nekoliko je navrata čak u poruke ubacio rječicu ‘bre’, ne bi li izgledalo da prijetnje dolaze od pripadnika srpskog krim-miljea, piše portal Net.hr.


Uplašio svoje žrtve


SMS-evima je tražio da mu novac bude uplaćen do 1. avgusta. No, nakon što je dobio deset prijetećih poruka 31-godišnjak je odlučio iznudu prijaviti policiji.
Kad je shvatio da neće izvući novac od muža svoje bivše ljubavnice, 42-godišnjak je počeo prijetiti i njoj. Naime, bio je odlučan da se domogne deset hiljada eura. Tako je i 26-godišnjakinja 23. avgusta dobila SMS u kojem je pisalo da je njezin suprug dužan taj iznos i da ga mora skupiti u roku od mjesec dana.

Policijska prijava


Znamo gdje ti se nalazi suprug i gdje vam je dijete’, stajalo je u poruci koja je uznemirila 26-godišnjakinju, pa je i ona podnijela prijavu zbog pokušaja iznude.
M. Š. je sada, gotovo mjesec dana nakon što je poslao posljednji prijeteći SMS, pao u ruke policiji. Prijavljen je za pokušaj iznude, a odlukom suda zadržan je u istražnom zatvoru. Sumnja se, naime, da bi mogao ponoviti kazneno djelo što mu je stavljeno na teret.

Ne propustite