Vozač pokušao izbaciti ženu iz autobusa zbog malenog psa (VIDEO)

Region
 Vozač pokušao izbaciti ženu iz autobusa zbog malenog psa (VIDEO)
.

Jučer se dogodio incident u ZET-ovom autobusu. Na liniji 116 Podsused - Ljubljanica, vozač je odbijao voziti jer mu je smetao pas u autobusu.

Gospođa je ušla u autobus s malenim psom, a vozač je ustao iz svog vozačkog mjesta i govorio kako autobus neće krenuti dok ne izađe. Dodao je kako ide na sud zbog psa.

"Izađite slobodno, autobus neće ići. Idem na sud za tjedan dana zbog psa", rekao joj je.

Rekao joj je kako nema brnjicu ni košaru, na što mu je žena odgovorila da ima brnjicu i papire.

"To nije brnjica", odvratio je vozač i poručio joj da može ići taxijem. Nastavio je zahtijevati da gospođa izađe, a putnici su se počeli buniti.

"Vozite taj jebeni autobus"

Vozač je inzistirao da pas mora imati košaru i zdravstveni karton, a gospođa je rekla kako mali pas ne mora imati karton.

Jedna gospođa mu je rekla da će završiti na sudu zbog onih koji kasne na posao u državnu službu.

"Ako vas državna firma tuži, ne da ćete završiti na sudu, nego ste u godinama da ćete završiti na burzi", rekla mu je.

"Dajte vozite više taj jebeni autobus! Mi ostali smo platili preskupo da biste nas zajebavali!", dovikivao je jedan putnik.

Pravila prijevoza životinja

Na službenim stranicama ZETa pišu pravila o prijevozu životinja.

Slijepe osobe imaju pravo u vozilo uvesti psa vodiča, osobe u invalidskim kolicima rehabilitacijskog psa, djeca s teškoćama u razvoju uz pratnju roditelja i terapijskog psa, a treneri pasa pse u školovanju. U vozilo se smije uvesti i pas štenac na socijalizaciji u obitelji. Takvi psi moraju nositi službenu ormu.
 
Dopušten je prijevoz i kućnih ljubimaca, pod posebnim uvjetima.

Psi visine do 30 centimetara, kao i mačke te druge male pitome životinje smiju se prevoziti, ali u odgovarajućim transportnim kutijama. Za njih se ne naplaćuje dodatna karta.

Dopušten je i prijevoz pasa koji u grebenu imaju više od 30 cm, uz uvjet da pas ima brnjicu i vodi se na kratkom povodcu, uz propisanu dokumentaciju, odnosno ispravu o upisu i cijepljenju protiv bjesnoće.

Putnik koji je uveo kućnog ljubimca u vozilo odgovoran je za njegovo ponašanje i sam će nadoknaditi štetu koju kućni ljubimac nanese drugim putnicima u vozilu ili onečisti vozilo tako da se vozilo mora povući u spremište na čišćenje.

Zabranjen je prijevoz opasnih pasa, određenih posebnim propisima.

Putnici koji u vozila uvode kućne ljubimce trebaju:ulaziti na prednja vrata (uz vozača) i zadržavati se na prednjem dijelu vozila nositi pribor za čišćenje fekalija očistiti površinu u vozilu koju njegov kućni ljubimac onečisti. Putnik u vozilo može uvesti samo jednog kućnog ljubimca.
 

Ne propustite