New York: U pucnjavi jedna osoba ubijena, 6 ranjeno, napadač mrtav

Svijet
New York: U pucnjavi jedna osoba ubijena, 6 ranjeno, napadač mrtav
Bivši ljekar u bolnici u Bronksu usmrtio je u pucnjavi jednu osobu, a ranio šest prije nego što je oduzeo sebi život, saopštili su zvaničnici.

Bivši ljekar u bolnici u Bronksu usmrtio je u pucnjavi jednu osobu, a ranio šest prije nego što je oduzeo sebi život, saopštili su zvaničnici. Prema navodima policijskog komesara Džejmsa Onila, on je prije nego što su ga policajci pronašli mrtvog dok su pretraživali zgradu, pokušao da se zapali, prenio je Reuters.


 U pucnjavi je poginula jedna doktorka, a od šetoro povrijeđenih, pet je ozbiljno povrijeđeno, među kojima je jedna osoba pogođena u nogu, rekao je Onil. Gradonalčelnik Njujorka Bil de Blazio rekao je da je ovo izolovan incident vezan za radno mjesto i da nije teroristički akt. Zvaničnici su identifikovali napadača kao doktora Henri Beloa. 

Kako je u intervjuu WABC njuzu rekao predsjednik opštine Bronks Ruben Diaz, doktor Belo je dobio otkaz u bolnici. New York times i New York Daily Newa  su izvijestili, pozivajući se na neimenovane izvore, da je Belo sam dao otkaz jer nije želio da se suoči sa time da otkaz dobije od bolnice zbog optužbi za seksualno uznemiravanje.

 

 

 

Tanjug

Ne propustite