Danas odluka da li Bandić ostaje u istražnom zatvoru

Region
Danas odluka da li Bandić ostaje u istražnom zatvoru
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas u 13 sati ponovno izlazi pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda, Zdenka Posavca.

Nakon što je vanraspravno vijeće ukinulo rješenje suca istrage o određivanju istražnog zatvora na današnjem ročištu ponovno će se raspravljati o zahtjevu USKOK-a da se Bandiću i ostalim osumnjičenicima odredi istražni zatvor.

Vanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda prijašnju odluku suca istrage ukinulo je zato što nije u dovoljnoj mjeri obrazloženo može li se svrha istražnog zatvora ostvariti blažom mjerom, poput mjere opreza ili kaucije, piše Index.hr.

"Vijeće smatra da sudac istrage nije u odnosu na ove preostale osumnjičenike obrazložio isto odluku o kauciji, a to je bio dužan napraviti po službenoj dužnosti.", rekao je glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić.

Istražni sudac Zdenko Posavec mora ponovno razmotriti prijedlog USKOK-a te donijeti odluku hoće li zamijeniti istražni zatvor kaucijom. Pred suca istrage, osim zagrebačkog gradonačelnika, će i preostali osumnjičenici u aferi Agram. Krešimir Krsnik, advokat gradonačelnika Milana Bandića u više navrata je ponovio kako nema nikavih razloga za pritvor Bandiću te kako samo očekuje pravednu odluku: "Očekujem da odluka bude pravedna i na zakonu osnovana."

Ne propustite