Legendarni Halid Bešlić otvoreno o prijateljstvima na estradi, svojim počecima i zdravlju

Kiosk
Legendarni Halid Bešlić otvoreno o prijateljstvima na estradi, svojim počecima i zdravlju
I poslije 40 godina karijere, Halid Bešlić jedan je od najomiljenijih pjevača s ovih prostora.

I poslije 40 godina karijere, Halid Bešlić jedan je od najomiljenijih pjevača s ovih prostora. Vole ga sve generacije, a za njegove koncerte traži se karta više. Svaki nastup gotovo mu je jednako drag pogotovo kad se sjeti da uspjeh ne dolazi preko noći.

- S početka karijere pamtim lijepe stvari, a one manje lijepe sam se trudio zaboraviti. Neizmjerna ljubav prema pjesmi i stepenica po stepenica do uspjeha - prisjetio se Halid svojih glazbenih početaka.

Najveća podrška tada su mu bili obitelj i prijatelji, a s vremenom je upoznao i puno kolega te dobrih ljudi koji su također u to vrijeme bili uz njega, a i danas su.

Otkako se proslavio, njegov uspjeh ne jenjava.

- Pa razlog tome je vjerojatno dobar odabir pjesama i velik broj hitova. Ljubav je univerzalna tema, svi volimo i patimo, i mladi i stari. Trudim se pošteno odnositi prema poslu i posebno prema svojoj publici i mislim da je to to - kaže nam Halid.

Kad su njegovi kolege u pitanju, puno je onih koje cijeni.

- Sa svojim generacijama pjevača imam jako korektan odnos, a nadam se da sam i uzor nekim mlađima - kaže nam.

Kad su prava prijateljstva na estradnom nebu u pitanju, kaže da ih i nema toliko.

- Ima puno korektnih odnosa i međusobnog poštovanja, ali se, nekako, svi privatno više družimo s ljudima iz neke druge branše - iskren je Halid.

Prije osam godina pjevač je stradao u teškoj prometnoj nesreći.

- Bilo pa prošlo. Hvala Bogu, oporavio sam se i idemo dalje - kaže o najtežim danima.

Na zdravlje se ni danas ne žali.

- Što kaže naš narod: koje su godine, dobro je. Tu i tamo nešto zaboli - zaključuje.

Slobodno vrijeme najradije provodi s unucima, a kad ima vremena ode u rodni kraj na Romaniju i pusti mozak na pašu. Mladim glazbenicima poručuje da stalno uče i usavršavaju se te pošteno rade svoj posao.

- Danas je sve više tehnologije, a sve manje pravih pjevača i zato treba stalno raditi na sebi - kaže čovjek s iskustvom.

Kad je budućnost u pitanju, želi pjevati dok god ga zdravlje služi, a svojim fanovim želi isto te dobar glas pa da još koji put zajedno zapjevaju.

Koncerti koje najviše pamti su oni u zagrebačkoj Areni 2009.. Publika najviše voli njegovu 'Lavandu', dok on najradije pjeva 'U meni jesen je'. Sljedeći veliki nastup je onaj u varaždinskoj Areni gdje ga publika može doći poslušati u nedjelju, 16.aprila, piše healthtipsportal.com,

Ne propustite