Obratite pažnju, VRAT I DEKOLTE ODAJU VAŠE GODINE

Moda i ljepota
Obratite pažnju, VRAT I DEKOLTE ODAJU VAŠE GODINE
Ovo je velik propust, i na taj način svjesno se griješi.

U okviru svakodnevnih tretmana, neopravdano se zapostavlja V-zona. Ovo je velik propust, i na taj način svjesno se griješi. Njega vrata i dekoltea je podjednako važna kao i kozmetika lica.

Naime, koža u ovoj regiji veoma je tanka i na njoj se najprije vide znaci starenja. To su najčešće bore i brojne hiperpigmentacije. Vrat najviše odaje godine i pokazuje koliko se njegujemo. Upravo zbog toga, V-zona zahtjeva dodatnu njegu. Samo tako sačuvačete elastičnost i čvrstinu kože i učiniti je mekom i glatkom.

U nastavku teksta saznajte kako ukloniti bore na vratu i dekolteu pomoću prirodnih preparata. Naučite same spravljati efikasne maske , serume i kupke na jednostavan način.

Vrat i dekolte odaju vaše godine

Većina žena često zapostavlja njegu vrata. Ujutru ili prije spavanja istrljaju ga vodom i sapunom i to je sve. Međutim oko tridesete godine situacija se drastično mjenja, a kod nekog to nastupi i puno prije. Malo je srećnica koje prve bore i promjene na koži ugledaju tek nakon 40  god.

Zašto je to tako? Zar ćete se radi malo komocije odreći mladalačkog i gracioznog izgleda vrata i dekoltea? Nemojte dozvoliti da se takozvani starački godovi na njima mogu izbrojati, djelujte preventivno!

Njega vrata i dekoltea neće vam oduzeti puno vremena. Ako jedno vrijeme to savjesno primenjujete V-zona će vam biti i te kako zahvalna.Dakle, sve što od lijepih stvari poklanjamo licu, takođe je potrebno dati i vratu i dekolteu.

Zategnite kožu i sprečite nastanak hiperpigmentacija

Bitno je samo da pronađete ili same pripremite maske, kreme ili kupke koje vašoj koži odgovaraju.

Ukoliko nemate vremena ili niste zainteresovane za izradu istih, ove preparate možete i kupiti. Mi vam svakako radije preporučujemo kućnu „uradi sam“ varijantu.

Šta Vam sve treba za njegovanje V-zone?

Pored proizvoda za čišćenje, toniranje i njegu, obavezan je i piling. On će otkloniti izumrle ćelije kože i ubrzati njenu regeneraciju i revitalizaciju. Osim toga, kako biste sačuvali čvrstinu V-zone, preporučuje se često tuširanje ili umivanje hladnom vodom.

Takođe, neophodno je povesti računa i o kvalitetnoj ishrani,  odnosno izbaciti prženu hranu, ugljene hidrate i masti.

Kao što lice štitite od UV zraka, koristite zaštitne kreme i u predjelu vrata i dekoltea. Koža je na tom dijelu izuzetno tanka. Ovi štetni zraci je veoma isušuju, ostavljajući neprivlačne smeđe pjege i fleke.

Želite li probati prirodnu masku bez hemije, jedan recept smo vam pripremili.

Maska sa ovsenim pahuljicama

Za njegu vrata i dekoltea ova maska  je dokazano djelotvorna. Usporiće starenje kože u V regiji i učiniće je mladom i glatkom.

    Skuvati jednu šoljicu ovsenih pahuljica i ostaviti nek se to ohladi. Nakon toga ocjediti višak vode i u kašu dodati jedno bjelance. Potom, nekoliko kapi limunovog soka i kašiku ulja divlje ruže. Dobro umutiti sve sastojke kako bi pasta postala ujednačena.

Kako se koristi?

Maska sa ovsenim pahuljicama nanosi se isključivo na čišt vrat i dekolte. Držite je dobrih 20 minuta, a nakon toga uklonite, te kožu isperite hladnom vodom.

Ova maska zateže kožu, skida sloj mrtvih ćelija i uklanja pege i fleke. Takođe, hrani kožu i sprečava nastanak bora. Ulje divlje ruže posebno je pogodno za njegu ove regije jer utiče na podmlađivanje kože i ublažavanje hiperpigmentacija.

Pravilnim korišćenjem ova maska će dopreti i do dubokih bora, koje će vremenom „ispeglati“.


 


 

Ne propustite