5 znakova da vaši nokti trebaju pauzu od laka i manikure

Moda i ljepota
5 znakova da vaši nokti trebaju pauzu od laka i manikure

Ako nakon skidanja laka ili gela primijetite da su vam nokti požutjeli ili puni bijelih točkica, znak je to da trebate “odmoriti” nokte od manikure
 
Iako će mnoge osobe naglašavati kako nokte s vremena na vrijeme treba pustiti da “dišu”, morate znati da nokti sve nutrijente uzimaju iz krvi, a ne iz zraka.

No iako je disanje noktiju običan mit, to ne znači da ne trebate praviti pauzu od laka i gelova. Takve su pauze i više nego dobrodošle, a nokti će najčešće sami pokazati kada im treba odmor od manikure. U nastavku pročitajte pet znakova koji jasno ukazuju na to da vaši nokti trebaju pauzu, piše ljepotaizdravlje.hr. 

Diskoloracija noktiju

Ako nakon skidanja laka ili gela primijetite da su vam nokti požutjeli ili puni bijelih točkica, znak je to da trebate “odmoriti” nokte od manikure. Žuti nokti ukazuju na to da ploča nokta oštećena od kemikalija koje se nalaze u laku. Bijele točkice, koje inače ukazuju na to da vam u organizmu nedostaje cinka ili kalcija, mogu biti znak dehidracije noktiju ako se pojavljuju uvijek nakon skidanja gela ili laka.

Nepravilna tekstura noktiju

 
Još jedan način na koji će vam nokti pokazati da im treba odmor od manikure jest i nepravilna tekstura, odnosno ispupčine i udubine te dehidrirana kožica oko noktiju. Sve je to posljedica granulacije keratina i znak je da nokti trebaju predah.

Slično diskoloraciji i žutilu, krhkost i savitljivost noktiju jasni su znakovi da trebate napraviti pauzu s manikurom i posvetiti se njezi.

Neprekidni odlasci na manikuru

Ako želite imati čvrste i zdrave nokte, morate raditi pauze kada je u pitanju manikura. Gel, lak te sredstva za skidanje istih mogu uvelike naštetiti zdravlju vaših noktiju. Zbog svega toga, stručnjaci preporučuju dobre kozmetičare i ne više od jedne manikure mjesečno.

Lak koji ne skidate tri tjedna i duže

Bez obzira na to držite li nokte urednima, ne biste trebali ostavljati stare slojeve duže od tri tjedna. Lak može utjecati na diskoloraciju noktiju te oštetiti nokte. Isto tako, nemojte zaboraviti da nokte može oštetiti krivo skidanje manikure ili laka te nanošenje starih preparata.

Ne propustite