Uradite tretman kod kuće: Jedna jeftina namirnica kao rukom rješava ISPUCALE PETE

Moda i ljepota
Uradite tretman kod kuće: Jedna jeftina namirnica kao rukom rješava ISPUCALE PETE

Povremeno treba da isturpijate pete i uklonite mrtvu kožu. Naravno da to uvijek možete da uradite u salonu, a ako biste to radije da izbegnete, uvijek postoji opcija da tretman uradite kod kuće.

Glavni sastojak koji pomaže kod mnogih problema sa stopalima je namirnica bez koje nijedna kuhinja nije potpuna jabukovo sirće.

Sirće ima široku primenu u narodnoj medicini jer sadrži sirćetnu kiselinu, koja ima snažno antimikrobno dejstvo.


Dobro natopite komad vate jabukovim sirćetom, pa nanesite na problematično područje. Vatu zaštitite kako ne bi spala – zavojem, ljepljivom trakom ili užom čarapom – i ostavite da odstoji preko noći.

Ponavljajte ovaj tretman više puta nedjeljno dok vam koža ne omekša i potom ćete lakše skinuti višak mrtve kože.

Izmrvite 3 do 5 tableta aspirina, pa u prah dodajte kapljicu jabukovog sirćeta. Stavite smjesu na kurje oko i umotajte u peškir, krpu ili zavoj i ostavite da odstoji 10 do 15 minuta, pa skinite i kamenom sa stopala uklonite mrtve ćelije kože, prenosi Krstarica.

Sipajte toplu vodu i jednaku količinu jabukovog sirćeta u lavor, odnosno vodu i sirće u razmjeri 1:1. Potopite stopala i ostavite tako 30 minuta, a najvažnije je da ih potpuno osušite nakon što izvadite stopala iz ove kupke.

Ponavljajte svakodnevno, ali ne više od tri puta dnevno.

Ne propustite