PALA I REFORMA ZDRAVSTVA Trump u velikim problemima: CNN tvrdi ovo je NAJGORI START nekog predsjednika u historiji!

Svijet
PALA I REFORMA ZDRAVSTVA Trump u velikim problemima: CNN tvrdi ovo je NAJGORI START  nekog predsjednika u historiji!
CNN navodi mišljenja eksperata u kojima ističu kako je ovo najgori start jednog predsjednika u historiji SAD.

Američki predsednik Donald Trump u velikim je problemima nakon što je, zbog nedostatka podrške, morao povući svoj zakon o reformi zdravsta u Sjedinjenim Američkim Država. Nakon što mu je pala imigracijska reforma na sudovima, ovo je drugi žestoki udarac za šefa Bijele kuće. CNN navodi mišljenja eksperata u kojima ističu kako je ovo najgori start jednog predsjednika u historiji SAD.

Glas Ameriku navodi da će Trump sada usmjeriti  sada svoju pažnju na reformu poreskog zakona, pošto nije uspeo da ukine i zameni Zakon o pristupačnoj zdravstvenoj zaštiti, poznatiji kao Obamaker.

"Rekao bih da ćemo verovatno vrlo snažno krenuti ka velikim poreskim olakšicama i reformi poreskog zakona. To je sljedeće", rekao je Tramp u Bijloj kući pošto su republikanci povukli zakonski predlog o zameni Obamakera u poslednjem trenutku prije glasanja, jer nisu imali dovoljan broj zakonodavaca da ga podrže.

Prethodno je sekretar za finansije Stiven Manučin u jednom intervjuu rekao da već dva mjeseca nadgleda izradu predloga zakona o reformi poreskog sistema, u okviru koje će biti snižene poreske stope i za pojedince i za korporacije, a da je "primarni fokus na olakšicama za srednju klasu, a ne najbogatije".

Manučin je odbio da kaže kolika će biti nova predložena korporativna poreska stopa, ali je rekao da će biti "mnogo niža" nego sadašnjih 35 odsto.

 

Ne propustite