Kanibal koji je žrtvi odsjekao glavu ponovo na slobodi

Svijet
Kanibal koji je žrtvi odsjekao glavu ponovo na slobodi
Kanadski kanibal Vins Li (49), koji je 2008. u autobusu napao potpunog stranca Tima Maklina (22), odsjekao mu glavu i pojeo dijelove tijela, pušten je u petak na slobodu!

Kanadski kanibal Vins Li (49), koji je 2008. u autobusu napao potpunog stranca Tima Maklina (22), odsjekao mu glavu i pojeo dijelove tijela, pušten je u petak na slobodu! Kanadski sud tvrdi da Li ne predstavlja nikakvu prijetnju po okolinu, a nadležni ubuduće čak neće provjeravati ni da li on redovno pije lijekove jer je obolio od šizofrenije.

- Nema dovoljno dokaza da Vins Li predstavlja opasnost po društvo i građane. S obzirom na to da je zbog bolesti oslobođen krivice za zločin, po odluci Vrhovnog suda iz 1999. moramo da ga pustimo na slobodu - naveo je odbor u presudi. Advokat Vinsa Lija Kris Samervil, na čiju inicijativu je odbor i zasijedao, poručio je da su stručnjaci donijeli odličnu odluku.

- Vins više nije nasilna osoba. On razumije da mora da pije lijekove kako ne bi imao psihotične epizode. Obećao je da će to redovno činiti - rekao je Samervil.On je dodao da njegov klijent razumije da ga se ljudi plaše, ali je poručio da za to nema potrebe.

- Li planira da iznajmi stan u gradu Vinipegu, a nakon nekoliko godina ima namjeru i da otputuje u rodnu Kinu, odakle je 2001. emigrirao u Kanadu - rekao je advokat, piše "Informer".

Ne propustite