RUSKO-SRPSKA ŠPIJUNSKA MAFIJA: Putinov čovjek došao po ruske špijune, Dikića brani misteriozni Rus

Region
RUSKO-SRPSKA ŠPIJUNSKA MAFIJA: Putinov čovjek došao po ruske špijune, Dikića brani misteriozni Rus
Šef svih ruskih bezbednosnih službi, Nikolaj Petrušev, došao je u Srbiju po nekoliko ruskih špijuna koji su učestvovali u organizovanju terorističkog napada na Crnu Goru, piše “Blic”.

Šef svih ruskih bezbjednosnih službi, Nikolaj Petrušev, došao je u Srbiju po nekoliko ruskih špijuna koji su učestvovali u organizovanju terorističkog napada na Crnu Goru, piše “Blic”. 

Komentarišući posjetu sekretara Saveta bezbjednosti Rusije Nikolaja Patruševa, ministar Nebojša Stefanović Stefanović rekao je danas da je njegov dolazak dogovoren prije nekoliko mjeseci, a da se sa njim razgovaralo o standardnoj bezbjednosnoj saradnji dvije zemlje borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala, šverca narkotika.

Špijunske igre

List “Danas” juče je objavio da je iz Srbije deportovano nekoliko ruskih špijuna zbog umiješanosti u pokušaj izazivanja terorističkog napada u Crnoj Gori.

Vučić juče nije detaljno komentarisao pisanje “Danasa”, ali je rekao da ta informacija nije u potpunosti netačna.

Današnji “Blic” navodi da je Putinov šef svih službi bezbjednosti i bivši direktor FSB, Nikolaj Petrušev, u Srbiju došao kako bi u Rusiju vratio uhvaćene ruske špijune.

S druge strane, crnogorska verzija “Informera” navodi da je odbranu uhapšenog Bratislava Dikića preuzeo misteriozni Rus. Dodaje se da je ruski obavještajac prije bjekstva iz Srbije satima bio u ambasadi Rusije u Beogradu.

Taj misteriozni čovjek je navodno zajedno sa jednim od učesnika u pokušaju izvođenja terorističkog napada izdvojio 50.000 evra kako bi Dikića i njegove saučesnike izvukao iz zatvora.

Iako je više nego očigledno da su ruski špijuni iz Srbije planirali teroristički napad na Crnu Goru, premijer Aleksandar Vučić se do sada nijednom nije usudio da prozove Ruse što su koristili Srbiju kao poligon za provođenje terorističkih planova.

Umjesto da je pokrenuo medijsku hajku protiv ruskih špijuna, Vučić preko svojih medija vodi satanizuje izmišljene CIA špijune koji su radili u Upravi kriminalističke policije.

Kako je Teleprompter.rs ranije otkrio, jedan od lažnih CIA špijuna zove se Veljko Popada, nekadašnji pomočnik načenika UKP-a.

Vučić je preko “Informera” označio još i Rodoljuba Milovića, bivšeg načelnika UKP-a, i Spasoja Vulevića, komandanta SAJ-a, kao izmišljene špijune koje je CIA navodno ucijenila jednim snimkom.

Dakle javnost se ne bavi ruskim špijunima koji su koristili Srbiju kao poligon za izvođenje terorističkih napada, već se vodi hajka protiv lažnih CIA špijuna.

Više je nego očigledno da je Vučić znao šta su ruski špijuni planirali u Srbiji, jer je u javnosti više puta stao na njihovu stranu.

Dok je Vlada Srbije bila u Nišu, Vučić je izrazio sumnju u optužbe protiv Dikića, koje su se na kraju ipak ispostavile kao istinite.

Dikićev lažni štrajk glađu

Pozivajući se na svoja saznanja, podgoričke Dnevne novine pišu da je Dikić od pritvaranja smješten sam u ćeliji spuškog istražnog zatvora i pod posebnim je, kako se tvrdi, zdravim režimom ishrane zbog prirode bolesti koja je kod njega konstatovana. Pod redovnim je ljekarskim nadzorom i od pritvaranja nije zabilježen gubitak na težini.

Osim toga, dodaje se, Dikić je u dobroj formi, svakodnevno trenira i naročito vrijeme izdvaja za rad sklekova i trbušnjaka.

S druge strane, Dikićev advokat Milan Petrović tvrdi da njegov klijent, zbog nepravde koja mu je nanijeta hapšenjem, štrajkuje glađu, te da će sa odbijanjem hrane nastaviti do daljnjeg.

Ne propustite