Seks-anatomija uzbuđenja: Znate li šta se događa sa ženom kada je seksualno uzbuđena?

Ljubav
Seks-anatomija uzbuđenja: Znate li šta se događa sa ženom kada je seksualno uzbuđena?
I u mozgu se tijekom odnosa odvija više stvari no što mislimo

Znate, naravno, osnovno o tome šta vas uzbuđuje (npr., scena iz filma o striperu Magic Mikeu ili mladi i seksepilni Ryan Gosling), no na to utječe mnogo više nego što mislite. Na primjer, istraživači sa Sveučilišta Queens u Kingstonu otkrili su da, iako su heteroseksualne žene tvrdile da ih uzbuđuju samo muškarci, mjerenja fizioloških znakova uzbuđenja (npr., protok krvi u vagini) pokazuju drukčije. 

Većina žena uzbudila se nakon svih seksualnih podražaja, kad bi vidjele i muška i ženska tijela, heteroseksualni i homoseksualni odnos, pa čak i kad su gledale dokumentarce o zečevima. Uzbuđenje kod muškaraca je predvidljivije. Ukratko: žene se mogu uzbuditi u puno širem rasponu situacija. Bravo za nas! Vjerovatno zbog toga su žene manje osjetljive na znoj i čudne mirise tijekom odnosa.

Kad su uzbuđene, manja je vjerovatnost da će im se neke stvari činiti odvratnima, pokazalo je istraživanje objavljeno u online časopisu Plos One. I u mozgu se tijekom odnosa odvija više stvari no što mislimo. Tako je istraživanje uz pomoć magnetske rezonance provedeno na Sveučilištu Rutgers pokazalo da se različiti dijelovi mozga aktiviraju kao odgovor na podražaje vagine, grlić maternice, klitoris i bradavice. A kako je um vrlo važan za uzbuđenje, poticanje tih nekoliko područja istodobno dovodi do eksplozivnih vrhunaca. Vagina je dugačka oko 7,5 cm, što je razlog zbog kojeg se čini da “dolje” nema mjesta za tampon.

No kad se žena uzbudi, maternica se povlači i produljuje stijenke vagine za oko pet cm kako bi bilo mjesta za vašu “simpatiju”.

(24sata.hr) 

Ne propustite