Putin odlikovao Kusturicu Ordenom družbe

Aktuelno
Putin odlikovao Kusturicu Ordenom družbe
Predsjednik Rusije Vladimir Putin odlikovao je Ordenom družbe srpskog režisera Emira Kusturicu. Kako se navodi u medijima, Kusturica je orden dobio zbog doprinosa učvršćivanju prijateljskih odnosa i saradnji između dva naroda. "Za izuzetan doprinos u učvršćivanju prijateljstva između naroda, za popularizaciju ruskog jezika i kulture u inostranstvu, nagradujem Emira Kusturicu - direktora ''Rasta internešenela'' i građanina Republike Srbije“, navodi se u dokumentu, prenosi Sputnjik.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin odlikovao je Ordenom družbe srpskog režisera Emira Kusturicu. 
Kako se navodi u medijima, Kusturica je orden dobio zbog doprinosa učvršćivanju prijateljskih odnosa i saradnji između dva naroda.

"Za izuzetan doprinos u učvršćivanju prijateljstva između naroda, za popularizaciju ruskog jezika i kulture u inostranstvu, nagradujem Emira Kusturicu - direktora ''Rasta internešenela'' i građanina Republike Srbije“, navodi se u dokumentu, prenosi Sputnjik.

Orden družbe ustanovljen je 2. marta 1994. godine.

Do sada su nagrađivani kako strani državljani tako i državljani Rusije, za posebne zasluge u jačanju mira, prijateljstva, saradnje i uzajamnog razumevanja među narodima, za zbližavanje i uzajamno bogaćenje kultura, za veliki učinak u realizaciji zajedničkih ekonomskih projekata i privlačenje stranih sredstava u ekonomiju Rusije.

 

 

Ne propustite