Hrana protiv celulita

Ljubav
Hrana protiv celulita
Jedan od najvećih neprijatelja lijepog izgleda već je duže vrijeme celulit i dok ga neke žene više ne doživljavaju, još je puno onih koji ga se žele riješiti. Iz toga razloga dobro je znati kako postoji hrana protiv celulita.

Jedan od najvećih neprijatelja lijepog izgleda već je duže vrijeme celulit i dok ga neke žene više ne doživljavaju, još je puno onih koji ga se žele riješiti. Iz toga razloga dobro je znati kako postoji hrana protiv celulita.

Upravo tako, postoje namirnice s kojima možete pobijediti celulit, ali samo ako ste uporni i imate volju promijeniti neke od navika u životu od kojih se veći dio vrti oko vrijednih prehrambenih namirnica.

Kako bi se pobrinuli da će celulit uskoro biti samo dio prošlosti potrebno je obogatiti prehranu plavom ribom bogatom omega 3 masnim kiselinama. Osim što pomažu kod ljepšeg izgleda kože, omega 3 masne kiseline su odlične za rješavanje raznih upalnih procesa.

Da bi bili uspješni u smanjenju celulita preporučuju se banane, koje zbog velike količine kalija pomažu smanjiti zadržavanje vode, a što je jedan od glavnih razloga zbog čega dolazi do nastanka celulita.

Hrana protiv celulita podrazumijeva namirnice kao što je zeleno povrće. Ovdje ne treba zaboraviti na špinat koji obiluje vrijednim antioksidansima, a s kojima koža zadržava elastičnost i vlažnost.

Namirnica bogate vlaknima još su jedan način borbe protiv celulita. Bilo bi dobro sastaviti jelovnik na kojem će se naći puno cjelovitih žitarica. Zbog čega su važna vlakna?

Vlakna sprječavaju skupljanje štetnih tvari koje doprinose pojavi celulita. Jedete li redovito cjelovite žitarice više nećete imati problema s cirkulacijom i ubrzo ćete zaboraviti na narančinu koru, koju bi ugledali svaki put kada bi stali pred ogledalo.

Prehrana koja će vam pomoći da pobijedite celulit bogata je C vitaminom. To su namirnice koje se smatraju prirodnim antioksidansima i ujedno imaju veliku količinu spomenutog vitamina.

C vitamin nije dobar samo za jačanje imuniteta te liječenje raznih prehlada, odličan je i za borbu protiv celulita. Na jelovnik je potrebno dodati jabuke, naranče, bobičasto voće, špinat i paprike.

Od prirodnih antioksidansa ne treba zaboraviti na orašaste plodove, suhe marelice, šljive, grah i soju.

Uz dovoljno vježbanja te konzumiranja zdravih namirnica koje pored vitamina obiluju i vlaknima, celulit neće dugo biti dio vaše sadašnjosti.

Dovoljno je na vrijeme krenuti s pozitivnim promjenama u životu nakon kojih će rezultat biti smiješak svaki put dok gledate ona područja na tijelu na kojima se prije nalazio celulit.

Ne propustite