Senad Šepić osniva novu stranku?

Aktuelno
Senad Šepić osniva novu stranku?
U toku je formiranje nove političke partije koja bi djelovala na nivou cijele BiH, čiji osnivač je još uvijek aktuelni poslanik SDA u parlamentu BiH Senad Šepić.

U toku je formiranje nove političke partije koja bi djelovala na nivou cijele BiH, čiji osnivač je još uvijek aktuelni poslanik SDA u parlamentu BiH Senad Šepić.


To je objelodanio Fuad Kasumović, novopečeni nezavisni gradonačelnik Zenice i bivši zamjenik ministra finansija i trezora BiH u ime SDA. Kasumović tvrdi da je u timu navodno i Martin Raguž, nekadašnji predsjednik HDZ 1990.


Zanimljivo je da Kasumović tvrdi da je čak i jedna partija iz Republike Srpske spremna da pristupi novoj političkoj organizaciji, ali ne želi da otkrije o kome se radi. Tvrdi da je upravo na insistiranje te partije iz RS utvrđeno da će nova politička stranka poštovati postojeće ustavno uređenje BiH, bez zadiranja u nadležnosti entiteteta i BiH.


- Potvrđujem da je bilo razgovora; dolazili su kod mene. Građani Federacije BiH su na ovim izborima glasali za alterantivu gde god je ona bila ozbiljna. To će se uskoro desiti i u RS, jer ljudi u BiH sve lošije žive, a lideri partija i njihove porodice sve bolje. Nova partija bi se zalagala za evropski put, da se otvore nova radna mesta, da se privuku investicije, da se atmosfera smiri. Rekao sam im da u tom slučaju mogu da računaju na moju podršku – kaže Kasumović.


Na pitanje da li je tačno da je suosnivač nove partije, Svetlana Cenić odgovara: „Čija je to grozomorna ideja?“


- Za to prvi put čujem. Mislim da vas poznajem bolje od Šepića. Sa njim sam bila nekoliko puta, kada nas je pozivao u parlament BiH na sastanke o evropskim integracijama. On je jedini parlamentarac koji poziva i one koji kritikuju. Ako ja budem pravila partiju, obaveštenje ću poslati svim medijima – obećava Cenićeva.


Nakon posljednjih lokalnih izbora, dok je Izetbegović slavio pobjedu, Šepić je govorio o porazu stranke, izražavajući bojazan da bi SDA pogla da propadne kao SDP BiH za vrijeme Zlatka Lagumdžije.

 

izvor: euroblic

 

Ne propustite