Duraković: "Do okončanja izbornog procesa ja sam načelnik Srebrenice"

Bosna i Hercegovina
Duraković: "Do okončanja izbornog procesa ja sam načelnik Srebrenice"
Ćamil Duraković poručio je danas da je i dalje aktuelni načelnik Srebrenice, budući da još nije okončan izborni proces. "Žalim zbog pojedinih medija koji su me delegitimisali posljednjih dana. Izborni proces je još u toku i dok se to ne okonča, ja sam načelnik Srebrenice", rekao je Duraković na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Ćamil Duraković poručio je danas da je i dalje aktuelni načelnik Srebrenice, budući da još nije okončan izborni proces.
"Žalim zbog pojedinih medija koji su me delegitimisali posljednjih dana. Izborni proces je još u toku i dok se to ne okonča, ja sam načelnik Srebrenice", rekao je Duraković na konferenciji za novinare u Sarajevu.

On je danas, zajedno sa vođom svog pravnog tima, advokatom Nedimom Ademovićem, predao žalbu CIK-u BiH na izborni proces u Srebrenici. 

"Dok mi sjedimo ovdje, dešava se još jedna u nizu nezakonitosti u vezi sa lokalnim izborima. CIK BiH ima trenutno sjednicu na kojoj pokušava da donese odluku kojom bi spriječili da ovaj dokument ode Sudu BiH. Mi smo juče podnijeli žalbu Apelazionom vijeću Suda BiH, a danas smo podnijeli zahtjev za ponovno brojanje glasova", rekao je advokat Ademović. 

 

Ne propustite