Ćamil Duraković zahtjeva ponovno brojanje glasova u Srebrenici

Bosna i Hercegovina
Ćamil Duraković zahtjeva ponovno brojanje glasova u Srebrenici
Aktuelni načelnik Srebrenice Ćamil Duraković u društvu advokata Nedima Ademovića predao je danas zahtjev Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine (CIK BiH) za ponovno brojanje glasova u Srebrenici.

Duraković je predao zahtjev za ponovno brojanje glasova na svim redovnim biračkim mjestima u Srebrenici, kao i glasova pristiglih putem pošte. Halid Genjac, predsjednik Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA), ranije je za Klix.ba rekao da će predstavnici koalicije SDA-SBB-SBiH CIK-u podnijeti zahtjev za ponovno brojanje glasova na svim redovnim biračkim mjestima koja se odnose na Općinsko vijeće Srebrenice, jer su, prema njegovim riječima, uočene određene nepravilnosti prilikom glasanja.

Podsjećamo, danas je posljednji rok za podnošenje žalbi i zahtjeva za ponovno brojanje glasova s Lokalnih izbora 2016. godine, a u protekla tri dana, od CIK-a BiH je zatraženo ponovno brojanje glasova u više izbornih jedinica i na više desetina biračkih mjesta u BiH. Podsjećamo, danas je posljednji rok za podnošenje žalbi i zahtjeva za ponovno brojanje glasova s Lokalnih izbora 2016. godine, a u protekla tri dana, od CIK-a BiH je zatraženo ponovno brojanje glasova u više izbornih jedinica i na više desetina biračkih mjesta u BiH.

Ne propustite