Djeca nisu tvoji robovi: Mlada majka na stubu srama zbog metoda vaspitanja! (FOTO)

Kiosk
Djeca nisu tvoji robovi: Mlada majka na stubu srama zbog metoda vaspitanja! (FOTO)
Usvajanje ideje jednakosti muškaraca i žena na svim poljima počinje od malih nogu, a to je svojim primjerom dokazala i mama Nikol.

Usvajanje ideje jednakosti muškaraca i žena na svim poljima počinje od malih nogu, a to je svojim primjerom dokazala i mama Nikol.
  

Nikol Paulun, samohrana majka 6-ogodišnjeg sina Lajla i jednogodišnje ćerkice Eli na svom Facebook profilu objavila je fotografiju sina koja ja izazvala veliku pažnju zbog statusa koji je napisan uz nju.

U cjelosti vam prenosimo status i fotografiju koja je izazvala buru komentara i jake reakcije majki:

"Podučavam sina kuvanju i obavljanju kućnih poslova. Zašto? Zato što kućni poslovi nisu samo za žene. Zato što će jednog dana možda živjeti sam, znaće kako da pere veš i neće svake večeri jesti hranu iz dostave. Zato što će jednog dana možda nekoga poželjeti da impresionira jelom koje je sam skuhao.

Zato što će jednog dana možda imati suprugu i djecu i kod kuće će odrađivati svoj dio obaveza. Zato što ja pripadam generaciji ljudi koji se žale zbog toga što nas u školi nisu naučili da kuhamo, vezujemo kravatu, plaćamo poreze. Zato što podučavanje mog sina u tome kako da postane produktivan član društva izvan i unutar doma počinje sa mnom. Zato što je u redu pustiti svoje dijete da bude dijete, ali ipak ga usput naučiti životne lekcije.


Moj sin nikada neće biti previše muško da bi kuhao ili čistio. Biće muškarac koji će ući u kuću nakon što je promijenio gumu na automobilu kako bi provjerio večeru u rerni. Muškarac koji zna da raspremi veš nakon sušenja i pokosi travu. Roditelji, zapamtite da je muškarac koji vjeruje da ne treba da kuha ili sprema za sobom jednom bio mali dječak kojeg niko nije naučio drugačijem načinu života", napisala je Nikol.

Većina žena je sa oduševljenjem reagovala na ovu vaspitnu mjeru i pohvalila Nikol zbog želje da u svog sina odmalena usadi osjećaj jednakosti kada su u pitanju svakodnevne obaveze.

Međutim, našli su se tu i negativni komentari.

"Djeca nisu tvoji robovi i nisu tu zato da rade poslove koje ti ne želiš da uradiš", napisala je jedna ljuta mama.

"On nije moj rob. Ja uživam u većini kućnih poslova i sve ih odrađujem, moj sin mi samo pomaže i tako zarađuje i za svoj džeparac", odgovorila je Nikol na kritiku, a brzo je stala na kraj i komentarima muškaraca koji su doveli u pitanje verodostojnost njenih namjera.

 

"Hoćeš li svoju ćerku da naučiš da obavlja poslove po dvorištu, menja gumu, kosi travu ili ćeš dati tipičan odgovor da su to muški poslovi?", upitao je jedan od njih.

"Moja ćerka će znati kako se rade sve te stvari. Sada je premlada da bi to naučila, ali moja djeca odrastaju gledajući me kako obavljam sve te poslove, jer sam samohrana majka", zaključila je mlada mama.


Šta vi mislite? Da li je Nikol u pravu da djeci treba usađivati ovakve navike odmalena? Ili se slažete sa onima zbog kojih, u suštini, svijet vrvi od muškaraca koji misle da su svi kućni poslovi isključivo ženski?

Podijelite sa nama u komentarima!

Ne propustite