Devet godina od smrti pjevača: Pogledajte posljednji intervju Tošeta Proeskog

Devet godina od smrti pjevača: Pogledajte posljednji intervju Tošeta Proeskog
Toše Proeski tragično je preminuo u saobraćajnoj nesreći kod mjesta Nova Gradiška na današnji dan, prije tačno devet godina.

Toše Proeski tragično je preminuo u saobraćajnoj nesreći kod mjesta Nova Gradiška na današnji dan, prije tačno devet godina. Iako je prošlo toliko, još uvijek ne možemo da zaboravimo njega kao ličnost, kao ni njegove pjesme kojim se proslavio i koje još dan- danas rado slušamo.

 Nekoliko sati prije nesreće, Toše je gostovao u makedonskoj TV emisiji "Vrteleška".

Toše je novinarki priznao neke stvari koje do tada nije izgovarao, poput:

- Želim ali ne mogu. Mašinerija me stavila, kako kažu, u bubanj i gotovo. Nema povratka. Tražim oporavak od svakodnevnih intervjua, šminkanja, skidanja šminke, pakiranja. Putovanja u Zagreb, pa natrag, putovanje u Australiju...

- Pravim greške kao svaki normalan čovjek svakodnevno. Nisam bezgriješan, svetac, niti anđeo, daleko sam od toga, ali sam daleko i od ružnih priča koje mi se pripisaju otkad sam poznat.

- Želim u šetnju, u kupovinu, uveče u kafić, ali ne mogu... Prije desetak dana šetao sam ispred izloga i shvatio da više od šest-sedam godina nisam izašao, prošetao gradom i rekao: "Ovo mi se sviđa. Ući ću i kupiti." Misliš da ne želim? Želim kao svi normalni ljudi - obratio se tužno voditeljki.

Cijeli interviju možete pogledati na videu:

 

Ne propustite