beta
Ponedjeljak 27. 01. 2020

SASVIM SLUČANO

Slučajno: Kako je slavni roker ne znajući uletio u Bolji život i napisao istoriju?

Objavljeno:12.10.2016 - 13:45
Nostalgicno » Lifestalgija
A A A Times Arial

Uvodna špica za seriju "Bolji život" vjerovatno je jedna od najpoznatijih kod nas, a zahvaljujući čestim reprizama, znaju je sve generacije.


Sigurno vas neće iznenaditi da je pjesmu "Ja hoću život" otpjevao Dado Topić, rok legenda i nekadašnji frontmen grupe Time.

"Sasvim slučajno sam u to uleteo. Meni je bilo rečeno da treba da snimim špicu za radio emisiju. Pozvao me je klinac iz Korni grupe i ja sam to snimio. Tek posle sam shvatio da sam, ni kriv, ni dužan, kao stranac uleteo pesmom u seriju koja će doživeti takvu popularnost. Interesantno je da, kakva god da je, i dalje ima neku svoju težinu i poruku i ljudi je vole", ispričao je Dado Topić.

On je ranije izjavio i da za ovaj "evergrin" nije bio isplaćen.

"Zvuči nevjerovatno, ali ja nikada ni dinara nisam dobio kao interpretator te kompozicije... Niko da se sjeti da me pozove i da kaže da sam zaslužio neku korist od nje", rekao je Dado Topić, koji ovu pjesmu tek ponekad uključi u svoj koncertni repertoar.


Muziku je radio Voki Kostić, a tekst potpisuje Ljubiša Bačić. "Ja hoću život" noseća je numera i na ploči sa muzikom iz serije koja je objavljena 1987. i imala je dvanaest pjesama.

(24sata)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!