Zastave na pola koplja ispred sarajevskih fakulteta

Bosna i Hercegovina
Zastave na pola koplja ispred sarajevskih fakulteta
U znak sjećanja i u duhu odavanja počasti poginulim studenticama, sarajevski fakulteti članovi UNSA, jutros su pred svojim ulazima i na fasadama istakli državnu zastavu na pola koplja.

U znak sjećanja i u duhu odavanja počasti poginulim studenticama, sarajevski fakulteti članovi UNSA, jutros su pred svojim ulazima i na fasadama istakli državnu zastavu na pola koplja. Kao što je i najavljeno, srijeda i četvrtak proglašeni su danima žalosti za Univerzitet u Sarajevu. Na svim fakultetima UNSA zastave će u tom periodu biti spuštene na pola koplja, a knjiga žalosti je otvorena na Filozofskom fakultetu, odlučeno je u utorak na vanrednoj sjednici Senata UNSA.

Također, Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu predložio je da prva predavanja na svim fakultetima počnu minutom šutnje i odavanjem počasti poginulim studenticama. Delegacije Univerziteta u Sarajevu i Filozofskog fakulteta prisustvovat će dženazama Selmi Agić iz Bugojna i Editi Malkoč iz Bosanske Krupe.

Podsjećamo, Selma i Edita, studentice Psihologije na Filozofskom fakultetu UNSA, poginule su 10. oktobra nakon što ih je na pješačkom prijelazu ispred Zemaljskog muzeja BiH, u ulici Zmaja od Bosne, udario crni Volkswagen Golf VI. Vozač Sanjin Sefić je pobjegao sa mjesta tragedije, a devet sati nakon toga uspio je izaći iz BiH.

(klix.ba)

Ne propustite