Je li normalno osjećati se tužno nakon seksa?

Ljubav
Je li normalno osjećati se tužno nakon seksa?
Sex je aktivnost nakon koje biste se trebali osjećati sretno i zadovoljno.

Sex je aktivnost nakon koje biste se trebali osjećati sretno i zadovoljno.

No, u nekim slučajevima, i muškarci i žene osjećaju se tužno, depresivno, razdražljivo ili nervozno nakon seksa, iako se radi o prakticiranju aktivnosti koja bi ih trebala učiniti sretnima.

Iako još uvijek nema previše informacija o tome zašto se ovaj fenomen javlja, mi vam donosimo neka saznanja, zbog kojih ćete lako zaključiti kako nema mjesta za sveopću paniku.

Istraživanje iz 2015. godine, provedeno na 230 žena, otkrilo je kako je osjećaj tuge nakon seksa osjetilo čak 46 posto njih, čak i kada je seks bio odličan. 

Voditelji istraživanja detaljnije su otkrili kako su ispitanice otkrile kako su osjećale ljutnju te sram i gubitak sebe nakon seksa, odnosno da su osjećale kao da ne pripadaju svom tijelu. Neki slučajevi podrazumijevali su i suze.

Istraživači umiruju te otkrivaju kako nema razloga za uznemirenost, jer čak i nakon najboljeg seksa u životu i s osobom koju volite, možete osjetiti nagli pad raspoloženja.

No, postoji povezanost između takvih osjećaja i razine intimnosti u vezi pa ako se ovi osjećaji javljaju uvijek s određenom osobom, trebali biste dobro razmisliti o tome što vas u vezi te osobe čini tužnima...

Orgazam zapravo potiče lavinu emocionalnog oslobođenja pa tako može pokrenuti i oslobađanje nečega što u vama kuha već danima, tjednima ili mjesecima, a zbog čega se osjećate tužnima...

(index.hr)

Ne propustite