Advokati odbili braniti Salaha Abdeslama

Svijet
Advokati odbili braniti Salaha Abdeslama
Advokati glavnog osumnjičenog za prošlogodišnje terorističke napade u Parizu Salaha Abdeslama izjavili su kako ga više neće braniti te će on koristiti svoje pravo na šutnju, rekao je za BFM TV jedan od njegovih advokata Frank Berton.

Advokati glavnog osumnjičenog za prošlogodišnje terorističke napade u Parizu Salaha Abdeslama izjavili su kako ga više neće braniti te će on koristiti svoje pravo na šutnju, rekao je za BFM TV jedan od njegovih advokata Frank Berton. "Rekli smo na početku - ukoliko naš klijent bude šutio, mi odustajemo od odbrane", rekao je Berton zajedno s kolegom advokatom Svenom Maryjem.

Napadi u Parizu na barove, restorane i koncertnu dvoranu dogodili su se prošle godine u novembru, kada je smrtno stradalo 130 ljudi. Salah Abdeslam je uhapšen u Briselu u martu te je trenutno pod 24-satnim videonadzorom u svojoj ćeliji.

Smatra se da je Abdeslam odigrao ključnu ulogu u planiranju napada u Parizu i transporta napadača, ali istražitelji još nisu utvrdili njegovu specifičnu ulogu. Rođen je 15. septembra 1989. godine u Briselu, a u tinejdžerskim danima on i njegova braća su imali problema s policijom zbog trgovine drogom.

(klix.ba)

Ne propustite