Voz iskočio iz šina blizu New Yorka

Svijet
Voz iskočio iz šina blizu New Yorka
Do nove željezničke nesreće dolazi samo desetak dana nakon što je prigradski voz izgubio kontrolu na stanici u New Jerseyju pri čemu je jedna osoba poginula.

Prigradski voz iskočio je iz šina u subotu navečer u okolici New Yorka, objavili su policija i željeznica i ozlijeđeno je najmanje 29 osoba. Na Twitteru je Long Island Rail Road (LIRR), odgovoran za liniju, naveo iskakanje iz šina voza u New Hyde Parku, lokalitetu u širem njujorškom predgrađu, 30 kilometara istočno od Manhattana. 

"Voz s polaskom u 21.02 sati sa stanice Penn (Manhattan) s predviđenim dolaskom u Huntington u 22.08 sati, otkazan je zbog iskakanja voza iz šina blizu New Hyde Parka", piše LIRR.

Načelnik okruga Nassau Ed Mangano kazao je na konferenciji za novinare da je 29 osoba primljeno u bolnice s ozljedama od nagnječenja do prijeloma ali da nitko nije životno ugrožen.

U saopćenju njujorškog guvernera Andrewa Cuoma, u kojem se iznose prvi podaci, navodi se da je ozlijeđeno 11 osoba. U vozu je bilo oko 600 putnika. Do nove željezničke nesreće dolazi desetak dana nakon što je prigradski voz izgubio kontrolu na stanici u New Jerseyju pri čemu je jedna osoba poginula, a više od 100 ih je ozlijeđeno.

(24sata.hr)

Ne propustite