7 zlatnih pravila koja će tijelo braniti od prehlade
5. Začini iz smočnice
Đumbir je najbolji prirodni saveznik u borbi s prehladama, naime on potiče organizam na proizvodnju dermicidina, zaštitnika od mikroorganizama. Osim toga đumbir konzumiran u čaju čisti grlo, dok kao dodatak jelu potiče cirkulaciju i grije tijelo.
Cimet ima protuupalna i antibakterijska svojstva zboge čega ga je poželjno uvrstiti u svakodnevnu prehranu, za preventivu kod prehlada preporuča se konzumiranje četvrtine cimeta pomiješanog sa žlicom meda ujutro na tašte.
Klinčići su osušeni pupovi tropskog cvijeta mirtovca, a mogu se nabaviti u obliku pupa i praha, prvi se koristi kao čaj dok drugi oblik možete koristiti kao dodatak jelima. Naime klinčić čisti sluznicu, pomaže kod sprječavanja prehlada i potiče znojenje tijela, sadrži vlakna, fitosterole, kalcij, željezo, magnezij, fosfor, bakar, vitamine C, E, K i B6 i folnu kisleinu zbog čega je važan kao prevencija protiv oboljenja.