Francuzi i Holanđani lagano slavili, favoriti opravdali tu ulogu večeras

Fudbal
Francuzi i Holanđani lagano slavili, favoriti opravdali tu ulogu večeras
Kompletirano je još devet utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Kompletirano je još devet utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Osim reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je u Belgiji poražena rezultatom 4:0, još osam interesantnih mečeva je odigrano večeras.

Grupa A:

Francuska je bila vrlo ubjedljiva na svom terenu protiv Bugarske i tako ispravila neuspjeh iz prvog meča. Završeno je rezultatom 4:1 za domaći tim, a golove su postizali Kevin Gameiro dva puta, Dimitri Payet jednom, te Antoine Griezmann, dok je jedini pogodak za goste postigao Mihail Aleksandrov iz jedanaesterca na startu.

Istim rezultatom je podmlađena Holandija razbila Bjelorusiju na svom terenu. Ekipa od koje se može očekivati mnogo u narednom periodu pošto je prvih 11 večeras oborilo rekord kao najmlađi tim u kvalifikacijama, sjajno je odigrala meč i golovima Quincyja Promesa, Davyja Klaassena i Vincenta Janssena došla do važna tri boda.

U istoj grupi Švedska je savladala Luksemburg minimalnim rezultatom 1:0 na gostovanju.

Grupa B:

U izuzetno interesantnom meču Švicarska je slavila na gostovanju kod Mađarske rezultatom 3:2, a prvo poluvrijeme je završeno bez golova. Evropski prvak Portugal je lagano preskočio najlakšu moguću prepreku zvanu Andora rezultatom 6:0. 

Farski Otoci već godinama nisu reprezentacija koja se može 'mjeriti' sa San Marinom ili Lihtenštajnom, pošto je ova ekipa sa sjevera Evrope postala izuzetno opak protivnik. To su danas potvrdili pobjedom nad Latvijom u gostima rezultatom 2:0. 

Grupa H:

Osim teškog poraza Bosne i Hercegovine u Briselu, u grupi H su odigrana još dva meča. Grčka je u 'bratskom' derbiju savladala Kipar rezultatom 2:0, dok je nešto ubjedljivija bila Estonija protiv Gibraltara na svom terenu i slavila rezultatom 4:0.

Ne propustite