Italija i 52. meč nije poražena, sigurne pobjede Hrvatske i Srbije na gostovanjima

Fudbal
Italija i 52. meč nije poražena, sigurne pobjede Hrvatske i Srbije na gostovanjima
Počelo je drugo kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a večeras su odigrani mečevi u grupama 'D', 'G' i 'I'.

Počelo je drugo kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a večeras su odigrani mečevi u grupama 'D', 'G' i 'I'.

Grupa D:

U grupi D se već izdvajaju četiri reprezentacije koje će se boriti za dva prva mjesta koja donose dalju nadu za plasmanom na Mundijal. U derbiju grupe, Austrija i Vels su odigrali sjajan meč koji je završen rezultatom 2:2, a sve pogotke na ovoj utakmici su postigli fudbaleri Stokea, pa se vjerovatno večeras menadžer Mark Hughes pita zbog čega oni to ne rade u novoj sezoni Premier lige. Za Austriju je oba pogotka postigao Marko Arnautović, dok je za Vels pogodio Joe Allen, uz jedan autogol.

Srbija je konačno došla do lagane pobjede u nekim kvalifikacijama, a to se večeras dogodilo u Moldaviji. Srbi su slavili rezultatom 3:0 na gostovanju, a pogotke su postigli Filip Kostić, Branislav Ivanović i Dušan Tadić.

Do važne pobjede je došla i reprezentacija Republike Irske na svom terenu protiv Gruzije. Jedini pogodak na utakmici je djelo Seamusa Colemana iz 56. minute, pa tako Irska ima četiri poena, isto koliko imaju Vels, Austrija i Srbija.

Grupa G:

U grupi G je odigran najveći derbi kojeg možemo gledati u kvalifikacijama, pošto je žrijeb spojio Italiju i Španiju u istu grupu. Završeno je neriješenim rezultatom 1:1, a tako su Italijani ostali neporaženi i 52. utakmicu uzastopno u kvalifikacijama, po čemu su apsolutni rekorderi. Goste je Vitolo doveo u zasluženu prednost, ali Azzurri uspjevaju izjednačiti golom Daniellea De Rossija iz penala u finišu utakmice.

Albanija je došla do druge pobjede u kvalifikacijama, pošto su rezultatom 2:0 savladali slabašni Lihtenštajn na gostovanju. Autogol Jehlea i pogodak Bekima Balaja su bili dovoljni za laganu pobjedu i svih šest bodova Albanaca.

Izrael je u još jednom duelu odigranom u regionu slavio protiv Makedonije na Filip II Areni u Skopju. Tomer Hemed i Tal Ben Haim II su doveli Izraelce u rano vodstvo, a poraz je ublažio Nestorovski u 63. minuti. Vrijedi napomenuti da su Makedonci promašili penal u 95. minuti za poravnanje.

Grupa I:

Veliki broj golova je viđen u grupi I, a najviše u meču između Kosova i Hrvatske. Hrvati su na Skadru opravdali ulogu velikog favorita, pa su slavili rezultatom 6:0. Mario Mandžukić je u prvom poluvremenu postigao het-trik, pa ga je selektor izveo na startu drugog. Još su se u listu strijelaca upisali Perišić, Kalinić i Mitrović.

Turska i Ukrajina su odigrali sjajan meč u kojem su gosti imali dva gola prednosti, ali je momčad Fatiha Terima još jednom pokazala karakter i vratila se, te izborila remi. Karakter je pokazao i sjajni Island koji je na svom terenu u finišu utakmice okrenuo vodstvo Finske, te slavio rezultatom 3:2. 

Ne propustite