Šef mafije pronađen nakon pet godina: Policajci ostali zatečeni njegovim skrovištem

Kiosk
  Šef mafije pronađen nakon pet godina: Policajci ostali zatečeni njegovim skrovištem
'Nije se micao iz svoje vile, a 50 puta smo je pretražili!'


Talijanska policija uhitila je mafijaškog bossa koji je 2011. pobjegao iz bolnice, a pronašli su ga u njegovom domu kako se skriva u skrovištu sagrađenom između kupaonice i sobe njegovog sina.

Antonio Pelle bio je na tjeralici talijanskog ministarstva unutarnjih poslova kao jedan od najopasnijih bjegunaca. Služio je 20-godišnju zatvorsku kaznu zbog udruživanja s mafijom i trgovanja drogom i oružjem kada je pobjegao iz bolnice u gradu Locri.

Policijski video uhićenja prikazuje Pelleovu glavu kako viri s vrha velikog ormara u njegovoj kući u Benestareu, malom gradiću na samom jugu Italije. Dok razgovara s policijom silazi s ormara, a policija mu stavlja lisice na ruke.


 
- Nas 50 pretražilo je dvokatnu vilu gdje je Pelle uvijek živio, samo što je trebalo oštro oko kako bi otkrili njegovo skrovište - kazao je novinarima policijski zapovjednik Francesco Ratta.

Pelle je tiho ležao u niši sagrađenoj iza ormara tijekom pretraživanja, sve dok nije otkriven. U sobi su bili madrac, ventilator, boce s vodom i novac, prikazuje video.

Prvi put je uhićen i zatvoren 2008. Pelle je pobjegao tri godine kasnije kada je prevezen u bolnicu na hitni medicinski tretman.

Pelle je na čelu Pelle-Vottari klana, koji djeluje u gradu San Luca. U posljednja dva desetljeća kalabrijska mafija poznata kao ‘Ndrangheta, postala je talijanska najmoćnija i najbogatija kriminalna organizacija zahvaljujući svojoj ulozi koju ima u krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike u Europu.

 

(Novi.ba/Jutarnji)

Ne propustite