Ovi muškarci lakiraju nokte - razlog je vrlo tužan i potresan

Kiosk
Ovi muškarci lakiraju nokte - razlog je vrlo tužan i potresan
Aktivist organizacije za pomoć siromašnim ljudima po svijetu sprijateljio se u Kambdži s djevojčicom čija ga je strašna životna priča toliko potresla da je odlučio nešto napraviti.

Aktivist organizacije za pomoć siromašnim ljudima po svijetu sprijateljio se u Kambdži s djevojčicom čija ga je strašna životna priča toliko potresla da je odlučio nešto napraviti.


Ako na cesti ugledate muškarca s jednim nalakiranim noktom, nemojte odmah pomisliti kako nije normalan. To je novi trend koji sve više uzima maha, a značenje je zapravo vrlo potresno. 

Trend je započeo u Australiji, a sasvim slučajno ga je pokrenuo Elliot Costello, aktivist organizacije koja pomaže siromašnim ljudima po svijetu, nakon povratka s putovanja po Kambdži. Tamo je susreo djevojčicu imena Thea s kojom se sprijateljio. Radili su svakakve stvari zajedno koje je djevojčica poželjela, a jedna od njih bila je i lakiranje noktiju. On bi njoj nalakirao sve nokte, a ona njemu jedan. 

Malo po malo Elliot je saznao sve više detalja iz njezinog teškog života punog gladi i neimaštine. Strašno ga je potreslo kada mu je ispričala da je bila seksualno zlostavljana. 

Bližio se trenutak njihovog rastanka pa je obećao djevojčici kako će nokat koji mu je nalakirala ostaviti takvim kako bi ga to sjećalo na nju i bol koju je prošla. Potresno iskustvo dalo mu je ideju kako ukazati na surovu stvarnost - da je jedno od petero djece u svijetu žrtva seksualnog nasilja. 

Pokrenuo je akciju "Polished man" kojom motivira muškarce da nalakiraju jedan nokat na rukama i drže ga takvim tjedan dana. 

Ovaj trend proširio se poput vatre. Sve više muškaraca na ovaj način ukazuje na strašne stvari koje se događaju djeci. Nalakiraju jedan nokat, fotografiraju se i to objave na društvenim mrežama. - U 96 posto slučajeva seksualni zlostavljači djece su muškarci. 

Nalakirani nokti neće umanjiti svakodnevnu tugu koju ta djeca osjećaju i strahove koje proživljavaju, ali možda pokrenu neke stvari, možda se uloži novac u projekte kojima bi se nekako pomoglo toj djeci. 

Ova akcija je podrška i sjećanje na one čiji glas nitko ne čuje - objasnio je Elliot, a više detalja o ovoj akciji potražite na polishedman.com i na Facebooku, a fotografije muškaraca koji su odlučili biti dio ove akcije pogledajte Instagramu. 

Pogledajte video o ovoj akciji: 

 

(24sata.hr)

Ne propustite