Otvoren Međunarodni Festival hrane 'Konjic Food Fest'

Biznis
Otvoren Međunarodni Festival hrane 'Konjic Food Fest'
Sedmi Međunarodni festival hrane 'Konjic Food Fest' svečano je otvoren danas u Konjicu.

Festival su organizovali općina Konjic, Savez poljoprivrednih udruženja te općine, agencija Prvi korak, TZ HNK, firma 'TOFI'' i Centar za edukaciju Gastroid, a relizovan je pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK-a.

Nakon svečanog čina otvaranja festivala, Emir Bubalo, načelnik te općine, kome su birači općine Konjic na lokalnim izborima održanim 2. oktobra, povjerili još jedan mandat, uručio je zahvalnice za pomoć i organizaciju tog festivala.

Otvaranju sajma, pored čelnika općine Konjic, prisustvovali su i ministri iz Vlade HNK-a, kao i prijatelji Festivala, predstavnici Kraljevine Norveške, VNR- Privrednog Norveškog Vijeća.

Na sajmu koji traje do 6. oktobra biti će prezentirani poljoprivredni proizvodi, prerađevine i kulinarska umijeća na zadane teme.

Po završetku zajma, nakon proglašenja pobjednika, te dodjele diplome i nagrada, biti će upriličen i okrugli stol na temu ' Lokalna namirnica kao osnovna sirovina u gastronomiji, povezivanje poljoprivrednih proizvođača i vlasnika ugostiteljskih objekata, finger food'.

(FENA)

Ne propustite